EgeMetropolis’te tarih ortaya çıkıyor

Metropolis’te tarih ortaya çıkıyor

28.03.2026 - 01:29 | Son Güncellenme:

Yaşar Müzesi ve Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı, kültürel mirasın nesillere aktarılması sorumluluğuyla etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Metropolis kazılarının 35 yılı Yaşar Müzesi’nde anlatıldı.

Haberlerimizi Google'da Takip EdinGelişmelerden anında haberdar olun.Google'da tercih edilen kaynak olarak ekleyin
Metropolis’te tarih ortaya çıkıyor

Arkeolojiye ve kültürel mirasın korunmasına uzun yıllardır destek veren Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı ve Yaşar Müzesi iş birliği ile 26 Mart Perşembe günü, Metropolis Antik Kenti’nin geçmişten günümüze uzanan araştırma serüvenine ışık tutan bir konferans düzenlendi.

Haberin Devamı
Haberin Devamı

İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan Metropolis teritoryumunda 35 yıldır devam eden kazı çalışmalarındaki bulgular, kentin Küçük Menderes Havzası ve İonia bölgesi için taşıdığı önem, Dokuz Eylül Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve Metropolis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek’in sunumuyla izleyicilere aktarıldı.

Prof. Dr. Aybek, Metropolis’te yürütülen kazılar kapsamında Akropol, Tiyatro, Bouleuterion, Stoa ve hamam yapılarında yürütülen çalışmaların ortaya koyduğu bulgular dinleyicilerle paylaşılırken, Metropolis’te bugüne kadar yaklaşık 13 bin eserin gün yüzüne çıkarıldığı vurgulandı.

Haberin Devamı

Kentin gün yüzüne çıkarılan en dikkat çekici buluntularından biri olan tiyatro yapısı ve buradaki eserler de sunumda öne çıkan başlıklar arasında yer aldı. Prof. Dr. Aybek, tiyatro kazılarında 1994 yılında orijinal yerinde bulunan Grifonlu Koltuk’un Metropolis’in en önemli ve özgün eserlerinden biri olduğunu belirtti.

EN ÇOK OKUNANLAR

KEŞFETYENİ

İlgili Haberler