Ege Mide botoksuyla incelebilirsiniz

Mide botoksuyla incelebilirsiniz

14.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

20 kiloya kadar zayıflama sağlayan mide botoksu, cerrahi işleme alternatif oldu. Başarı için yaşam şeklini değiştirmek önem taşıyor

Mide botoksuyla incelebilirsiniz

Ekol Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. İsmail Yaman, obezite tedavisinde cerrahi yöntemlere alternatif tedavi yöntemi olan mide botoksu ile 20 kiloya kadar zayıflayabilmenin mümkün olduğunu söyledi. Botoksun “Clostridium botulinum” adlı bakteriden üretilen bir protein olduğunu belirten Doç. Dr. Yaman, yöntemle kasların geçici olarak felce uğratıldığını anlattı. Mide botoksunun, vücut kitle indeksi (VKİ) 25-40 arasında olanlarda uygulanabildiğini belirten Doç. Dr. Yaman, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Endoskopik işlem

“Mide botoksu endoskopik olarak uygulanıyor. İşlem öncesinde özel bir hazırlık gerekmior, sadece kan sulandırıcı kullanan hastaların işlemden beş gün önce bu ilaçları kesmesi gerekiyor. İşlem için sekiz saat açlık yeterli. Hasta uyutulduktan sonra öncelikle endoskopi yapılarak mide ve on iki parmak bağırsağı değerlendiriliyor. Ülser gibi durumların varlığında işlem, bu rahatsızlıkların tedavisinden sonraya erteleniyor. İşlem yaklaşık 15 dakika sürüyor ve yatış gerektirmiyor. İşlem sonrasında hasta beslenme uzmanı ile de görüştürülüp uygun diyet önerilerini alıyor ve uygulamadan 1 saat kadar sonra da evine gidiyor. VKİ 40’ın üzerinde olanlarda da yöntem uygulanabilir.” Botoks uygulaması ile mideden salınan açlık hormonu miktarının azaldığını belirten Doç. Dr. İsmail Yaman, “İşlemin etkinliği 4. günde başlar ve 6 ay kadar devam eder. Botoks alerjisi olanlar haricinde güvenle uygulanabilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

En fazla 3 kez

Kişiden kişiye kilo verme miktarının değiştiğini belirten Doç. Dr. İsmail Yaman, “Botoksun uygulama alanının ve dozunun uygun olması, işlem etkinliği açısından önemlidir. Başarı için her yöntemde olduğu gibi kişinin diyet ve yaşam şekli değişikliğine uyum göstermesi gerekir. Uyum gösteren kişilerde 10-20 kg arasında kilo verilebilmektedir. Yaşam şekline ve diyete dikkat etmeyen hastalarda hiçbir yöntem işe yaramayacağı gibi mide botoksu da yeterince kilo verdiremeyebilir. Uygulama ile kilo vermiş, fakat halen fazla kilolu ya da obez grupta olanlarda 6 ay kadar sonra işlem tekrar edilebilir. Genellikle işlemin en fazla 3 defa uygulanması önerilmektedir” dedi.