Ege Milaslı kadınlar güçlerini birleştirdi

Milaslı kadınlar güçlerini birleştirdi

29.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

Sekiz kadın hem geleneksel el halısını yaşatmak hem de çocukları için iş kapısı açmak için kooperatif kurdu. Bodrum yolunda satış yeri için de destek çağrısı yaptı

Milaslı kadınlar güçlerini birleştirdi

Geleneksel Milas el halılarının dokunduğu Balcılar, Demirciler ve Kısırlar mahallerinden; Fatma Korkmaz, Rengül Özen, Bahar Ardal, Mürüvvet Gökçül, Necibe Gökçül, Ümmühan Şimşek, Çiler Şimşek ve Deniz Alan, bir araya gelip Kirman Kadın Girişimciler Kooperatifi’ni (KİKA-KOOP) kurdu. “Çocuklarımız Bodrum’un otellerinde çalışacaklarına kendi işlerinin başında olsunlar istedik” diyen kadınlar, yörede giderek azalan halıcılığı yeniden canlandırmayı hedefledi.

Haberin Devamı

Çeşit çeşit ürün

Kooperatifin kurucularından Fatma Korkmaz, “Eskiden çok halı dokuyorduk. Fakat şimdilerde dokuyan çok azaldı. Biz halıcılığı yeniden canlandırmak istiyoruz. Ayrıca zeytin, zeytinyağı üretimi yapacağız. Aromatik bitkiler, bitki yağları ve reçeller de yapıp satacağız” dedi. Kooperatif kurucularından Necibe Gökçül ise, “Ürünlerimizi hem mahallemizde açacağımız satış yerinden hem de internetten yapmak istiyoruz. Bodrum yolu üzerinde de bir satış yeri açmak istiyoruz” diye konuştu.

Destek geldi

Girişimci kadınları ağırlayan Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, “Halı dokumacılığının yeniden canlandırılması için size destek olacağız. Gerek halı iplerinin sağlanmasında gerekse satışında yardımcı olacağız. Sizden istediğimiz, dokuyacağınız Milas halılarının coğrafi işaret standartlarında dokunması. Renk, desen ve kalite özelliklerinin korunması. Siz coğrafi işaret standartlarında Milas halıları dokursanız, biz de satışında size yardımcı oluruz” dedi. Ziyaret sırasında kadın girişimcilerle birlikte MİTSO’ya gelen İlçe Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Tunahan Bayram da, kadın girişimcilere Halk Eğitiminin çeşitli el ürünlerinin satışının yapıldığı dükkanda bir bölüm vereceklerini bildirdi.