Ege Milyonlarca turist şansı

Milyonlarca turist şansı

18.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yedi Kiliseler Tur Rotası Uluslararası İzmir Toplantısı ile getirisi yüksek olan inanç turizmine yönelik çalışmalar hız kazanıyor

Milyonlarca turist şansı

Destination İzmir Başkanı Bülent Tercan, 20-26 Haziran tarihlerinde İzmir’de düzenlenecek Yedi Kiliseler Tur Rotası Uluslararası İzmir Toplantısı’nın kent turizmi için dönüm noktası olabileceğine dikkat çekti.
“İzmir, elindeki turizm değerlerini verimli kullanamıyor ve hak ettiği noktada değil” diyen Tercan, şöyle konuştu:
“Katolik, Ortodoks, Protestan, Musevi ve Müslüman turistlere ayrı ayrı programlar sunabilecek ve her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahibiz. İnanç turizmi, getirisi en fazla olan sektörlerden birisi. Vatikan ,İsrail ve Suudi Arabistan inanç turizmi kapsamında her yıl milyonlarca turiste ev sahipliği yapıyor. İspanya ve Yunanistan bu pastadan pay kapmağa çalışıyorlar. Fırsat ayağımıza kadar geldi.”
Çok para harcıyorlar
İnanç turizmi misafirlerinin kalıcı olduğunu ve kişi başı harcamalarının da oldukça yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Tercan, “Turizm Bakanlığı’nın açıkladığı VİZYON 2023 Master Planı’na uygun en önemli ürün gamı İzmir’deki 7 Kiliseler ve Meryemana evidir. Bu toplantı, İzmir’in makus turizm kaderini niteliktedir” dedi.
Toplantıya İsviçre, Guatemala, Amerika, Kanada, Filistin, İsrail, Peru, İngiltere, Fransa, Güney Kore ve Ukrayna’dan; aralarında üniversite profesörleri, çeşitli kilise/mega kilise yöneticileri, dini turları pazarlayan seyahat acentaları ve basın mensuplarının olduğu konuklar katılacak.