Ege Miniklere Anadolu masalları

Miniklere Anadolu masalları

28.03.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Anadolu kültürünü gelecek nesillere aktarıp yaşatacak “Masal Evi”, Menteşe’de hayata geçti. Proje Muğla geneline yaygınlaştırılacak

Miniklere Anadolu masalları

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliğinde yürütülen Anadolu Masalları projesi 81 kente masal evleri kazandırıyor. Proje kapsamında Muğla’da ilk olma özelliğine sahip “Masal Evi”, Menteşe Şemsiana Anaokulu bünyesinde açıldı. Tesisin hazırlanmasında Anadolu’nun kültürel değerlerini kullandıklarını belirten Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Sandıklardan çıkanlar

“Geçmişten günümüze gelen çeşitli kültürel ögeler, çeyiz sandıklarından çıkartılarak masal evi atölyelerinde yerini aldı. Öğrencilerimiz, masal evinde yaptıkları atölye çalışmaları ile Anadolu’nun kültür öğelerini tanıyacak, geçmişini ve kültürünü masallarla öğrenecekler. Masal evlerini ilimiz genelinde yaygınlaştıracağız.”

Masal Evi, ebru, dokuma, el sanatları, masal, müzik, Anadolu çocuk oyunları, halk oyunu ve etkinlik atölye çalışmalarıyla, okul öncesi ve ilkokul 1’inci ve 2’inci sınıf öğrencilerine hizmet veriyor.