Ege Mobil kesim Hizmeti

Mobil kesim Hizmeti

11.08.2018 - 00:11 | Son Güncellenme:

Vatandaşın huzurlu bir bayram geçirmesi için gerekli tüm önlemleri alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, 18 çadır ve 7 gezici üniteyle hizmet verecek

Mobil kesim Hizmeti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İl Kurban Hizmetleri Komisyonu kent genelinde 35 satış yeri, 100 kesim yeri ve 168 satış-kesim yeri belirledi. Belirlenmiş yerler dışında kesim yapan ya da atıklarını gelişigüzel atanlara 105 lira ceza kesilecek.

Haberin Devamı

Poşette teslim

6 adet büyükbaş, 1 adet küçükbaş kesim konteyneri satın alan Büyükşehir, ünitelerden 3 tanesini Bornova Işıkkent Kurban Pazarı’na, 1 tanesini İnciraltı Mahallesi Eski Çeşme yolu Flora Çiçekçilik yanına ve 3 tanesini de Bayraklı Doğançay Mezarlığı yanına kuracak. Eğitimli kasaplar tarafından yapılacak kesimlerde etler, poşetlerle vatandaşlara teslim edilecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Aliağa, Bayındır, Bergama, Kiraz, Ödemiş, Selçuk ve Urla mezbahaları ile Eski Tire Mezbahası’nda da, kurban kesimi yapılacak.

Ücret 280 lira

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait mezbahalarda ve mobil kesim ünitelerinde kesim yaptırmak isteyenlerden, bayramın birinci günü 280 lira, ikinci ve diğer günlerde ise 255 lira ücret alınacak. Küçükbaş hayvanlar için ise bayramın birinci günü 85 lira, diğer günler 70 lira kesim tarifesi uygulanacak.