Ege Mobilya şov MODEKO’da

Mobilya şov MODEKO’da

05.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her yıl dünyanın dört yanından sektör profesyonellerini buluşturan MODEKO İzmir Mobilya Fuarı, kapılarını 23. kez açtı. Fuar, sektörün yeni trendlerini de sergiliyor

Mobilya şov MODEKO’da

Mobilyadaki son trendleri standlarında buluşturan Mobilya Fuarı sektörün gelecek vizyonunu ortaya koydu. 184 firma, 50 bin ziyaretçinin katıldığı MODEKO Fuarı’nda 500 milyon dolarlık iş hacmi gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Fuarın açılışını İzmir Valisi Cahit Kıraç, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Serpil Alpman, İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir , Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Davulcuoğlu ve çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

Sektörün vitrini

173 ülkeye yaptığı ihracatla global ölçekteki iddiasını sürdüren sektörün iç pazar payının 9 milyar dolara ulaştığını vurgulayan Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, yaşamın tüm renklerini taşıyan MODEKO’nun 2012 yılında da mobilyaya dair tüm gelişmelerin takip edildiği bir vitrin ve vizyon penceresi olacağını söyledi.

8 Nisan’a kadar açık kalacak olan fuarın açılış konuşmasını yapan Ramazan Davulcuoğlu, sektörde geçen yıl 1.7 milyar dolarlık ihracat hacmine ulaştıklarını belirterek, “2012’de 2 milyar dolar ihracatı geçmeyi hedefliyoruz” dedi. Davulcuoğlu, Türkiye’nin mobilya ihracatında dünyada 21. sırada yer aldığını, son 3 yılda her yıl yüzde 20 büyüyen sektörün 3-4 sene içinde 7. sıraya yükseleceğini de sözlerine ekledi. İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Özdemir ise sektörde yetişecek elemanlara ucuz işgücü olarak bakılmasından yakındı.