Ege Mobilyada yenilikler MODEKO ile vitrinde

Mobilyada yenilikler MODEKO ile vitrinde

07.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’i mobilyanın merkezi yapmak için bu yıl 22’nci kez düzenlenen Modeko 2011 İzmir Mobilya Fuarı, Kültürpark’ta kapılarını açtı.

Mobilyada yenilikler MODEKO ile vitrinde

184 firmanın tasarımları görücüye çıktı. İran, Irak, Azerbaycan, Lübnan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suriye’den alım heyetleri geldi. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, İtalya gibi kaliteli, Uzakdoğu gibi avantajlı fiyatlarla giderek yükseldiklerini vurguladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, fuarcılığı geliştirmek için herkesin özveride bulunmasını istedi.

‘Lojistik desteği yok’ uyarısı

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da tanıtım yapılması gerektiğini vurgulayarak “Ülke içinde 20 ile uçak var. Ancak 80’i aşkın ilimize lojistik desteğimiz yok. Buradan bir TIR tamamen dolmadan çıkamıyor ancak zamanında da teslimat yapması gerekiyor. Bunun için İTO olarak lojistik sübvansiyon yapacağız. Nakliyede kolaylık sağlayacağız” dedi. Konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuar alanındaki stantlar gezildi.

Hazır giyim, organik fuar provası yapacak

Hazır giyimde yeni alanlara yelken açan Egeli sektör temsilcileri, organik tekstil ve hazır giyim konusunda da bölgeyi merkez yapmak için 14-16 Nisan tarihleri arasında, Swissotel Grand Efes’te, “Organic Fashion İzmir-OFİ” adıyla mini fuar ve seminer düzenleyecek.
EGSD Başkanı Özcan Torun, “Marks&Spencer, Levi Strauss, gibi dünyanın güçlü markalarının da aralarında olduğu, 13 ülkeden 61 firmanın temsilcileri gelecek. Uluslararası hazır giyim üreticisi 35 firma stant açacak. Yedi ülkeden alım heyetleri gelecek” dedi. Seminerin ise organik tekstilde gelişme hedefini koyan sektörün eksikliklerini görme imkanı sunacağını belirten Torun, 14 Nisan’da ‘Türk Tekstil İhracatçıları İçin Yeni İş İmkanları’ konulu panel düzenleyeceklerini de kaydetti.

İl Genelde komisyonlar belirlendi

İzmir İl Genel Meclisi’nde 1 yıl süreyle görev yapacak ihtisas komisyonları belirlendi. Bazı üyeler yerlerini korudu. İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyesi Tarık Uslu, yeni komisyonda da yer aldı. Bu komisyonun yeni üyeleri; Hakkı Pamukçu, Doğan Albayrak, Halil Kabasakal, Mehmet Maltepe, İsmail Acar ve Alaattin Aksak oldu. Plan ve Bütçe Komisyonu şu isimlerden oluştu: Yeşim Tekoğlu, Banu Gençkan, Pilot Zeybek, Yasin Sağlam, Zeynep Yapıcı, Ahmet Kadıoğlu ve Ahmet Er. Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, komisyonlarun geçen yıllarda olduğu gibi, İzmir’in, kırsalın kalkınması için çalışmalarına aynen devam edeceklerini belirtti.