Ege Muğla, bunu hak etmiyor!

Muğla, bunu hak etmiyor!

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Başkan Osman Gürün, “En fazla vergi ödeyen 18’inci il olduk. Ancak hükümetten yatırım alma konusunda ne yazık ki 34’üncü sıradayız” dedi

Muğla, bunu  hak etmiyor

Muğla’daki, CHP’li 6 ilçe belediye başkanı, Menteşe Belediyesi’nin ev sahipliğinde kaçak yapılar, yatırımlar, yeni mevzuat ve yönetmelik değişikliklerini görüşmek üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün başkanlığında bir araya geldi.
Toplantıya ev sahipliği yapan Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, “İmar affı sonrası artan kaçak yapılarla mücadeleye ödün vermeden devam ediyoruz” dedi. Başkan Osman Gürün, “2014-2021 yılları arasında 3 milyardan fazla yatırım yaptık. Bu Muğla’da şimdiye kadar yapılan en büyük yatırım. Merkezi hükümetin bizden aldığı vergi payına bakarsak, aldığımız ile verdiğimiz arasında büyük bir oran farkı var. 2021 yılında Muğla 5 milyar 931 milyon lira vergi ödeyerek en fazla vergi ödeyen iller sıralamasında 18’inci sırada. Merkezi hükümetten yatırım alma konusunda ise 34’üncü sıradayız. Trabzon’da mesela bunun tam tersi. Muğla bunu hak etmiyor. Kanalizasyon ve arıtma ile ilgili çalışmalarımız tüm ilçelerimizde bitecek. İlçelerimizin hangi partiden, hangi görüşten olduğuna bakmadan nerede ihtiyaç varsa oraya hizmet veriyoruz” diye konuştu.
Karavan endişesi
Başkan Gürün, “Ülkemizin her yerinde karavan imalatı yapılıyor ve şuan onlar Muğla’ya sefere hazırlanıyor. Yüzlerce karavan Muğla’ya gelecek. Bu ekonomide çadır turizmi artacak. Her türlü ihtiyacını orman içinde karşılayacak. Bakanlığa 2 yazı yazdık karavanla ilgili. ‘Bununla ilgili hukuki bir altyapı oluşturulmalı. Bununla baş edemeyiz’ dedim. Endişelerim inşallah doğru çıkmaz” dedi.