Ege Muğla’da Seki Meydanı halka nefes aldıracak

Muğla’da Seki Meydanı halka nefes aldıracak

29.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, baştan sona yenilediği Seki Meydanı’nı törenle tekrar hizmete açtı. Başkan Osman Gürün, “Vatandaşların temiz hava alacağı, hemşerilik ilişkilerini artıracakları alanlar yaratmaya çalışıyoruz” dedi

Muğla’da Seki Meydanı halka nefes aldıracak

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 20 bin lira yatırımla düzenlediği Seki Meydanı’nı törenle açtı. 1350 metrekare alan düzenlendi, 900 metrekare parke uygulaması, 80 metrekare çocuk oyun alanı oluşturuldu. Meydandaki Atatürk heykeli yenilendi; yeşil alanlar için damlama ve fıskiye hatları çekildi. 13 adet aydınlatma direkleri yerleştirildi. Seydikemer Seki’ye özgü Şerbetçi standları için 126 metrekare çelik stand, ve 63 metrekare tente yaptırıldı. 200 bin harcanarak meydan yeni bir görünüme kavuşturuldu. Törende konuşan Seki Mahalle Muhtarı Ömer Karabulut hizmetlerden dolayı Büyükşehir Başkanı Osman Gürün ve tüm personeline teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kanalizasyon sorununa son

Vatandaşların temiz hava alacağı, hemşerilik ilişkilerini artıracakları alanlar yaratmaya çalıştıklarını belirten Başkan Osman Gürün de, “Biz büyükşehir yasasının getirdikleri ve dengeli bir bütçe ile gösterilen olağanüstü gayretlerle yatırım odaklı çalışarak Muğla’ya dört buçuk yılda 969 milyon lira yatırım yaptık. İlçe belediyelerden kalan borcun 297 milyon lirasını ödedik. Altyapı, kanalizasyon, arıtma tesisi, su isale hatları gibi bütün kentin tam olarak sorunlarının çözülmesi için ihtiyaç olan yatırım miktarı 10 milyar lirayı buluyor. Bunun için çözümler üretiyor, çalışmalara devam ediyoruz” dedi.

‘Beton değil, ağaç dikiyoruz’

İlçe merkezindeki kanalizasyon sorununu da kısa sürede çözeceklerini kaydeden Başkan Gürün, “Merkezinde kanalizasyonu olmayan ilçemiz kalmayacak. Daha sonra da çalışmaları beldelere ve diğer kısımlara da planlı olarak yayacağız. Şu anda Muğla’da 153 milyon liralık yatırımın çalışmaları devam ediyor. İlçemize 46 milyon 208 bin liralık yatırım yaptık. Burada açılışını yapacağımız meydan ve hizmetler küçük gibi görünse de büyük önem ve değer taşıyor. Vatandaşımızın nefes alacağı, betonların değil de ağaçların gölgesinde hayatın stresinden uzaklaşabileceği ortamlar yaratmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.