Ege Muhteşem Ferhat Tokyo’ya dogru

Muhteşem Ferhat Tokyo’ya dogru

28.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin Artistik Cimnastik’teki parlayan yıldızı olan Ferhat Arıcan, Belarus’un başkenti Minsk’te düzenlenen Avrupa Oyunları’nda bronz madalya kazanarak ülkemizin gururu olmayı sürdürdü. 2 ay önce Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyona’sında da 3. olan Milli Cimnasti Arıcan “Ekim ayında Stuttgart’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası’ndan da madalya kazanarak, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na moralli gitmek istiyorum” dedi

Muhteşem Ferhat Tokyo’ya dogru

Son iki ayda 2 defa Avrupa 3.’lüğü elde ederek yıldızını daha da parlatan Milli Cimnastikçi Ferhat Arıcan, Milliyet Ege Spor müdürü Mehmet Demirtaş’a Minsk’te katıldığı Avrupa Oyunları’nda bronz madalya aldığı şampiyona’da giydiği Eşofmanını armağan etti. 2019 yılında katıldığı her şampiyonadan derece ile ayrılan Arıcan, “2020 Tokyo Olimpiyatları için önümde sadece Stuttgart’da düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası kaldı. O şampiyonadan da madalya ile dönerek olimpiyatlara daha moralli gideceğim. Ülkemizi ve bayrağımızı gururla temsil etmeye devam edeceğim” diye konuştu.

Haberin Devamı

-Minsk senin için nasıl geçti?

Avrupa oyunlarında paralel aletinde 3. oldum. 2 ay içerisinde Avrupa’da 2 kere 3. oldum bu benim için en önemli olanı. İyi giden bir performansı tekrardan madalya alarak devam ettirmem benim adıma da çok iyi oldu. Avrupa Oyunları paralel aletinde yaptığım seri bana kalırsa şampiyonluğu hak ediyordu. Biraz hakemler ve biraz da yarışan sporculardan dolayı böyle oldu diyebiliriz. Bu durum benim hiçbir şekilde motivasyonumu etkilemedi. Aksine beni her zaman olduğu gibi kamçılamaya devam ediyor.

-Seni bundan sonra nerede izleyeceğiz?

Ekim ayında Stuttgart’da Dünya Şampiyonası var. Onun öncesinde bu ve bunun gibi başarılar elde etmek benim için önemli. Gittiğim yarışmalarda elde ettiğim her başarı, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na bir basamak diyebilirim. Olimpiyatlara gitmeden önce Avrupa ve Dünya şampiyonalarında madalyalar almak istiyorum demiştim. Avrupa’dan madalya aldık şimdi sıra Stuttgart’daki Dünya Şampiyonası’nda. Stuttgart’da madalya alırsam direkt olarak olimpiyatlara aday olabilirim. Şu an Dünya Şampiyonası’nda madalya alacak olan yarışmacıların başında geliyorum. Dünya kupalarında 1. sıradayım. Kendi performansımı sergilersem madalyaya ulaşmam için hiçbir engel yok.

Haberin Devamı

- Kendini önündeki şampiyonlara motive hissediyor musun?

Her gittiğim Dünya ve Avrupa Şampiyonası’nda madalya aldım. Avrupa Oyunları’nda da ilk defa paralel aletinde madalya aldım. Bunlar beni 2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde fazlasıyla motive ediyor. Ben yarıştıkça açılan bir sporcuyum. Yarıştıkça performansım artıyor. Avrupa Şampiyonası’nda finale çıkmadan önce hiçbir kaygım yoktu. Şimdi de yok. Kendimi hazır hissediyorum daha da hazır olacağım. Dünya Şampiyonası’nda da madalya alacağım.

- Ülkeye döndüğünde nasıl karşılandın?

Avrupa Şampiyonası’nda sonra ülkeye döndüğümde başta Spor Bakanımız, ardından fedarasyonumuz yoğun destek ve tebrik mesajları ile beni mutlu etti. Avrupa Oyunları sonrasında ülkeye döndüğümde ise kulübüm Göztepe beni havaalanında karşıladı. Bu durum beni fazlasıyla mutlu etti.

Haberin Devamı

- Sponsorluk konusu hakkında neler düşünüyorsun?

Ülkemizde futbol ve basketbol gibi popiler spor dallarında alınan sıradan bir başarı bile medyada derin yankılar yaparken, benim ülkem adına aldığım tarihi derecelere toplum sessiz kalıyor. Bu beni bir nebze de olsa üzüyor. Spor kültürü anlamında bu durumun üstüne düşülmesi lazım. Ülkemizde spor ile sadece futbolcular ilgilenmiyor. Benim artık bir sponsor desteği talebim yok. Bu durum benim genel olarak bir sitemimdir. Sizlerle ve diğer medya unsurlarıyla yaptığımız haberlerde sürekli olarak sponsor talebinden bahsetmiştim. Bu durumu bile getirmiştim. Ülkem ve kulübümün adına kazandığım hiçbir başarının ardından, tebrik mesajından öte bir sponsorluk yardımı göremedim. Bana sporcusu olduğum Göztepe her alanda destek sağlıyor. Bu da bana yetiyor.

‘Rakiplerimi korkutmaya devam edeceğim’

Benim sektörümde amatör branşlarla ilgilenen ve benden daha az başarısı olan birçok sporcunun benden daha çok medya destekçisi var. Ben kendi işimi yapıp kendi başarılarımla gündeme gelmekten dolayı mutluyum. Bu bağlamda başka bir sıkıntım yok. Keşke değerimin bilinmesi ve hak ettiğim ilginin görülmesi konusunda kendimi yalnız hissetmesem. Ben her çıktığım yarışmada ülkemin bayrağını üzerimde taşıyorum. Her kazandığım madalyada bayrağımızı dalgalandırıyorum. Bunun hissi benim için hiçbir şeyle ölçülmez. İki ay içerisinde 2 Avrupa 3.’lüğü elde etmiş olmam bence ülke tarihimiz adına önemli bir detay. Türk sporu, Türk cimnastiği ve benim için büyük bir olay. Bu anlamda elde ettiğim başarının Dünya Şampiyonası’na olan katkısı, performansım dışında hakemler ve diğer ülkeler adına da etkileyici. Dünya kupalarındaki bu performansım, Dünya ve Avrupa şampiyonalarında rakiplerimi korkuttu. Bundan sonrasında da onları başarılarımla korkutmaya devam edeceğim.