Ege Nergisin mis kokusu Karaburun’u sardı

Nergisin mis kokusu Karaburun’u sardı

28.01.2020 - 00:06 | Son Güncellenme:

.

Nergisin mis kokusu Karaburun’u sardı

Karaburun Belediyesi’nin bu yıl üçüncü kez düzenlediği Nergis Festivali, yaklaşık 100 bin kişiyi ağırladı. Elazığ’daki deprem nedeniyle eğlencenin iptal edildiği festivalde, yöresel lezzetler beğeniye sunuldu.

Haberin Devamı

Karaburun Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Nergis Festivali’ne İzmir’den ve Türkiye’nin farklı kentlerinden yaklaşık 100 bin ziyaretçi katıldı. Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle eğlence ve konserler iptal edildi. Belediye tarafından kurulan yardım stantlarında, deprem bölgesine gönderilmek üzere bebek bezi, erzak, mont ve battaniye toplandı. Festivale katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İçimiz kan ağlıyor. Hepimiz çok üzgünüz. Bölgede özellikle kışlık giysiye ihtiyaç var. Ne kadar destek olursanız, hepsini en hızlı şekilde ulaştıracağız” dedi.

Kırsal kalkınmanın ve üretimin önemine de değinen Soyer, başka bir tarımın mümkün olduğunu ifade etti, “Bunun için dört ana unsur var. Birincisi, küçük üreticiyi destekleyip önündeki engelleri kaldırmak için çalışıyoruz. Üretici pazarları açtık, onlarcasını da açacağız. İkincisi, ürünü mutlaka işleyeceğiz. Tarım ürününü işleyip sanayi ürününe dönüştürmek gerekiyor. Üçüncüsü, küçük üreticileri kooperatif çatısı altında buluşturmak zorundayız. Dördüncüsü, elbirliğiyle yerli tohumu koruyup sahip çıkacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nergisin mis kokusu Karaburun’u sardı

İKİ GÜN SÜRECEK

Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan da, festivali gelecek yıl iki gün yapmayı planladıklarını kaydetti, “Bölgemize özgü ürünlerin markalaşması, ulusal ölçekte ticari başarı kazanması için farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz” dedi. Festival kapsamında 300’den fazla üretici stant kurdu, ilçeye özgü lezzetleri ziyaretçilerin beğenisine sundu.