Ege Öğretmenlere ‘A(r)tık’ eğitimi

Öğretmenlere ‘A(r)tık’ eğitimi

01.12.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde “A(r)tık Yok Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği Bilinçlendirme” projesi hayata geçirilmeye başlandı.

Öğretmenlere ‘A(r)tık’ eğitimi

Proje; atıkları kontrol altına almak, gelecek nesilleri günlük yaşamda uygulanacak yöntemler kapsamında bilinçlendirmek için entegre bir yaklaşımla sıfır atık prensibini temel alıyor. Gönüllü öğretmenlere eğitici eğitimleri veriliyor, öğrencilere ve ailelerine ulaşılması hedefleniyor. 4. ve 7. sınıfların müfredatlarına uygun hazırlanan 8 etkinlikten oluşan rehber sayesinde öğrenciler sıfır atık kavramını güncel konularla öğreniyor. Eğitimlerle ilgili bilgi veren Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyesi Burcu Gülgör Cabbar, “Toplumca birlikte atıksız bir yaşama doğru nasıl gidebiliriz, iklim değişikliğine etkimizi nasıl azaltabiliriz konusunda çalışmalar yapmayı planlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ADEM’in ikinci şubesi hizmette

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Aile Destek Merkezi’nin (ADEM) ikinci şubesini, Altıeylül’de açtı. Bireysel psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, çocuk ve ergen terapileri hizmetleri verilecek.