Ege Ölüme sebep olan alkollü gence tahliye

Ölüme sebep olan alkollü gence tahliye

08.05.2017 - 04:06 | Son Güncellenme:

İzmir’de alkollü olarak araç kullanan ve 1 kişinin ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına neden olan sürücü, 3 yıl 4 ay hapse mahkûm edildi. 5 ay tutuklu kaldığı için tahliyesine karar verildi

Ölüme sebep olan alkollü gence tahliye

İzmir’de, alkollü olarak kullandığı otomobille karşı şeride geçip 2 araca çarpan ve uzman çavuş Hasan Öztürk’ün (26)ölümüne, 2 polisin de aralarında bulunduğu 4 kişinin yaralanmasına neden olan sürücü Uğur Bitiş (19), 3 yıl 4 ay hapis cezası verilip tahliye edildi.

Haberin Devamı

Ölen uzman çavuşun ailesi, toplam 5 ay tutuklu kalan Bitiş’in, Yargıtay’ın bu cezayı onaması durumunda bile yeniden cezaevine girmeyeceğini belirtti, karara tepki gösterdi.

Hastanede ölmüştü

Geçen ekim ayında meydana gelen kazada Uğur Bitiş ve çarptığı otomobilde bulunan Uzman Çavuş Hasan Öztürk, Öznur Ertaş (21), Oğulcan Meriç (18) ile diğer araçtaki polis memurları M.A. ve E.S. yaralandı. Sıkıştığı otomobilden AKS 110 ekiplerince çıkarılan Uzman Çavuş Hasan Öztürk’ün kalbinin durduğu belirlendi, ilk müdahale olay yerinde yapıldı. Hasan Öztürk, yaralı olarak götürüldüğü Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralılar tedavi edildi.

1.55 promil alkol

Haberin Devamı

Sürücü belgesini bir ay önce aldığı belirtilen Uğur Bitiş’in yapılan kan testinde 1.55 promil alkollü olduğu ortaya çıktı. Uğur Bitiş hakkında, ‘taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak’ suçundan dava açıldı.
İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama sonrasında Uğur Bitiş’e 3 yıl hapis cezası verildi. Ardından kazayı bilinçli taksirle işlediğinden ceza 4 yıla çıkarıldı. Duruşmalardaki iyi hali göz önünde bulundurularak indirim yapıldı ve 3 yıl 4 ay hapse mahkûm edildi. 5 ay tutuklu kalan sürücü Bitiş, bu kararla birlikte tahliye edildi.

Aileler karara tepkili

Sürücü Uğur Bitiş’e verilen ceza, Uzman Çavuş Hasan Öztürk’ün ailesinin tepkisini çekti. Aile adına açıklama yapan avukat Erkan Öz şunları söyledi:

“Sürücü kazadan bir ay önce ehliyet almış, kazadan saatler sonra yapılan testte 1.55 promil alkol çıkıyor. Kaza anında daha yüksek bir seviyede olduğunu düşünüyoruz. Alkol var, hız var, ölüme ve yaralanmaya neden oluyor, ancak bu kadar düşük ceza alıyor. Cezayı Yargıtay onasa bile, cezaevinde yattığı 5 aylık süreden dolayı bir daha tutuklanmayacak.”