Ege ‘Ortak amaç Çeşme’

‘Ortak amaç Çeşme’

23.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Çeşme Belediye Başkanı Oran, Ankara’da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na ilçenin raporunu sundu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’la da sezon öncesi turizm konusunda fikir alışverişinde bulundu, destek istedi

‘Ortak amaç Çeşme’

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran Ankara’ya gitti, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluştu. Çeşme’nin genel siyasi durumu, alınan oy oranı ve son gelişmelerle ilgili rapor sundu. Çeşme’de yapacağı projelerle ilgili de bilgi veren Başkan Oran, Kılıçdaroğlu ile seçim sonrası ilk kez bir araya geldi. Başkan Oran’ın ikinci durağı ise Çeşme için çok önemli olan Kültür ve Turizm Bakanlığı oldu. Başkan Oran, Bakan Mehmet Ersoy ile bir araya geldi, bakanlığın yaptığı kazı çalışmaları, Altınkum plajları ve tanıtım için destek istedi. Bakan Ersoy ile Başkan Oran, sezon öncesinde turizm konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Haberin Devamı

‘Hedefimiz daha çok iş’

Ziyaretlerle ilgili konuşan Başkan Oran, Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Çeşmelilere selam gönderdiğini söyledi. Bakan Ersoy’un turizmci kimliği olduğu için Çeşme’yi yakından tanıdığını da anlatan Başkan Oran, “Eski çağlarda Cyssus adıyla anılan Çeşme’de İonya’nın önemli kentlerinden Erythrai (Ildır) bulunuyor. Bakanlığın burada yaptığı kazılar var. Biz bu kazıların ve tarihin ortaya daha fazla çıkması için destek istedik. Çeşme’de turizmin gelişmesi için çabalıyoruz. Bizim bu ekonomik koşullarda en büyük hedefimiz daha çok iş, daha fazla aş” ifadesini kullandı.