Ege ‘Otların rüzgarlı öyküsü’ anlatılacak Alaçatı’da ot tencereleri kaynayacak

‘Otların rüzgarlı öyküsü’ anlatılacak Alaçatı’da ot tencereleri kaynayacak

25.03.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’in Çeşme İlçesi’ne bağlı Alaçatı Beldesi’nde Ot Festivali bu yıl 2-3 Nisan’da yapılacak

‘Otların rüzgarlı öyküsü’ anlatılacak Alaçatı’da ot tencereleri kaynayacak

Alaçatı Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Ot Festivali’nin gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerlediği, festivalin süresinin, geçen yıl gördüğü büyük ilgi nedeniyle bu yıl iki güne çıkarıldığı vurgulandı. Alaçatı’nın CHP’li Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, beldenin değerlerini ön plana çıkararak herkesle paylaşmak istediklerini ve bu amaçla festivali düzenlediklerini belirterek, “Ege’nin kültürü olan, her gün evlerde otlarla hazırlanan yemek, salata ve mezeler bunlar. Dışarıdan gelenler sayesinde bu değerlerimizin farkına varıyoruz. Alaçatı’nın değerlerinin kaybolmaması için burada yapılan ot yemekleri, ot salataları ve ot mezeleri kitap haline getirildi. Geçen yıl katılım, beklentilerimizin çok çok üzerinde oldu. Alaçatı sokakları tıklım tıklımdı.” diye konuştu.

Sardunyalı sokaklarda o koku
Belediye Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Burak Önal da, “Rüzgarına tutunup Alaçatı’ya gelenler doğanın en güzel otlarıyla iki güzel gün geçirecek. Kendilerini al çatılı taş evlerin önünden geçerken dantellerin arasından yayılan o güzel kokulara teslim edecekler. O koku Alaçatılı ninelerin torunlarına anlattığı otların öyküsünden yayılır. Alaçatı’nın sardunyalı dar sokaklarında, yine o koku duyulacak” dedi.

Haberin Devamı

Raket salladılar, zar attılar
İzmirli tenisseverlere 1993’ten bu yana hizmet veren Egeli Tenis Veteranları Derneği’nin (ETV) Balçova’daki tesislerinde, Kulüp İçi Çift Bayanlar Tenis Turnuvası ve Erkekler Tavla Turnuvası düzenlendi. Bayanlar tenis kortunda ter dökerken erkekler de tavla turnuvasında mücadele etti. Çekişmeli maçlara sahne olan turnuvada Nurcan Kocayol ve Yasemin Alperen Çifti birinciliği alırken Tijen Kara ve Filiz Kuzu ikilisi ikinci oldu. Maçların ardından kupalarını alan spoculara, ayrıca Egeli Tenis Veteranları Derneği Spor Komitesi tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Piri Reis, Kösem Sultan’ı izledi
Eğitimde 11 yılı geride bırakan Orion Eğitim Vakfı Güzelbahçe Piri Reis İlköğretim Okulu, Sabancı Kültür Merkezi’nde “Kösem Sultan” adlı balenin prömiyerine konuk oldu. Balenin ardından konukları kokteylde ağırlayan Piri Reis İlköğretim Okulu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Sosyal Etkinlikler Koordinatörü Colette Taner, kültür-sanat etkinlikleriyle gençlerin hayatla iç içe olmalarını amaçladıklarını ve öğrencilerin donanımlı yetişmesine özen gösterdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

ET Band ile pazartesileri caz dünyasında yolculuk
Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi, çeşitli orkestraların vazgeçilmezi olan Erdoğan Turanlı’nın kurduğu, adının baş harflerini taşıyan ET Band caz grubunun tutkunları giderek artıyor. ET Band, Kıbrıs Şehitleri Caddesi Gazi Kadınlar Sokağı’nın özel mekanlarından Sardunya’S Şarap Evi’ni dolduran sanatseverlere pazartesi akşamları caz müziğinin en güzel eserlerini seslendiriyor.

Resimler ve heykeller aynı sergide buluştu
İzmir Devlet Resim Heykel Müzesi ve Sanat Galerisi’nde ressam Ayça Öztürk’ün resimleri ile heykeltıraş Genco Gülan’ın heykellerinden oluşan sergi İzmirlilerin beğenisini topladı. Sergide Öztürk’ün spontane fırça darbeleri ve sınırsız renk seçimiyle oluşturduğu 35 portre resmi, Gülan’ın deneysel sanat yöntemiyle yaptığı 29 heykeli yeralıyor. Sanatçılar Öztürk ve Gülan, 7 Nisan’a kadar açık kalacak sergilerine İzmirli tüm sanatseverleri davet etti.

Haberin Devamı

İnsanların ikiyüzlülüğü Cam oyunu ile İzmir’de
İkiyüzlü ilişkilerin güldüren hikâyesini tiyatro sahnesine taşıyan, Levent Kazak’ın yazdığı, Laçin Ceylan’ın yönetmenliğini üstlendiği yeni tiyatro oyunu “Cam”; üç oyunla yeniden İzmirli tiyatro severlerin karşısında! Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçer’in rol aldığı “Cam”; 27-28 Mart’ta İzmir Sabancı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. Oyun; resim dersleri veren bir ressam, onun boşanmak üzere olduğu kocası, yakın arkadaşı ve iki öğrencisinin etrafında şekilleniyor.

Bademler Tiyatrosu’nun “Ezik Otlar”ına alkış
Uluslararası Lions Dernekleri 118-R Yönetim Çevresi Federasyonu katkılarıyla Phokaia Lions Kulübü’nün ev sahipliğinde, Türkiye’nin ilk ve tek köy tiyatrosu olan 78 yıllık İzmir’in Urla İlçesi’ndeki Bademler Köyü Tiyatrosu’nda, Necati Cumalı’nın “Ezik Otlar” adlı eseri sahnelendi. Tamamen köylülerden oluşan oyuncuların yer aldığı oyun, salondaki 200 Lion tarafından beğeniyle izlendi.