Ege Pandemi bitiyor tatiller başlıyor

Pandemi bitiyor tatiller başlıyor

12.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Deniz turizmi sektörünün yeni sezona hazır olduğunu belirten DTO İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, “Karanlık günlerin sonu Ege’nin mavisi, Akdeniz’in güneşi gibi parlak olacak” dedi

Pandemi bitiyor tatiller başlıyor

Deniz turizmi sektörü, tam kapanma sonrası başlaması planlanan yeni turizm sezonuna hazır. Küresel boyuttaki belirsizliğe ve seyahat kısıtlamalarına rağmen insanların yaz tatili planlarını yapmaya başladığını söyleyen İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, “Ülkemiz turizm gelirlerinin tahmini beşte biri, deniz turizmi ve su sporlarından geliyor. Yunanistan ile feribotların çalışır hale gelmesini, günübirlik gezi tekneleri ve su sporları tesislerimizin faaliyete geçmesini, sınırlı da olsa kruvaziyer seferlerinin başlamasını arzu ediyoruz. Pandemi koşullarında en ideal tatil olan Mavi Yolculuğun bu yıl da tercih sebebi olacağını düşünüyoruz. Karanlık bir tünelden dönemin geride kalacağına, Ege Denizi gibi mavi, Akdeniz güneşi gibi parlak ışığı yeniden göreceğimize inanıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çeşme ve Kuşadası hazır

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Meclis Üyesi Şeref Bademci ise, “Kuşadası’nda herkes yoğun bir telaş içerisinde. Her şey yoluna girecek gibi yeni sezona hazırlanıyoruz. Günübirlik gezi tekneleri olarak pandemi koşullarında hijyen tedbirleri açısından tecrübeliyiz. Bütün tedbirlerimizi aldık. Denizlerde keyifli bir tatilin başlamasını temenni ediyoruz” dedi.

IC Çeşme Marina Genel Müdürü Can Akaltan da, “Marinaların doluluk oranları arttı. 2021 sezonu yat turizmi ve marina sektöründe mevcut koşullarda hareketli geçecek” bilgisi verdi.

Mavi Yolculuk şansımız

İzmir Kavram Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Neslihan Paker ise, “Mavi Yolculuk, pandemi etkisi altında neredeyse mükemmel bir tatil seçeneğidir. Mavi Yolculuğun diğer turizm ürünleriyle bağlantısını sağlayarak faydasını genişletmek ülke ekonomimize fayda sağlayacaktır” diye konuştu.