Ege Pandemide dışsatım artışa geçti

Pandemide dışsatım artışa geçti

27.07.2020 - 00:02 | Son Güncellenme:

Pandemi, Egeli taze meyve sebze ve mamulleri ihracatçılarının 1 milyar dolar ihracat hedefine engel olamadı.

Pandemide dışsatım artışa geçti

Üretim ve ihracatta yeni rekorlar kırıldı. Türkiye, 2020 yılının ilk 6 aylık döneminde, taze meyve sebze ihracatında yüzde 38’lik artışla 1.1 milyar dolara ulaşırken, Meyve sebze mamulleri ihracatı yüzde 8’lik gelişimle 778 milyon dolara çıktı.

Destekçilere plaket

Haberin Devamı

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı dönemde fabrikaların çalışmasına destek veren, yaş meyve sebze üretiminin önemli merkezlerinden Kemalpaşa ve Selçuk’taki kamu bürokratlarına teşekkür ziyaretinde bulundu. Uçak, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Selçuk Kaymakamı Ekrem İnci ve Selçuk Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mustafa Acargil’e teşekkür plaketi takdim etti.

2020 yılının ilk yarısında Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin taze meyve sebze ihracatının yüzde 45’lik artışla 137 milyon dolara çıktığı bilgisini veren Uçak, “Kiraz ihracatında Cumhuriyet tarihimizin rekorunu kırdık ve şu ana kadar 212 milyon dolarlık döviz gelirini elde ettik. Sezon sonunda 250 milyon dolara ulaşmayı hedefliyoruz. Şeftali ve nektarin ihracatında ise 75 milyon dolara ulaştık. Değerli bürokratlarımıza bu başarılara destek oldukları için üreticilerimiz ve yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri ihracatçılarımız adına teşekkür ettik, işbirliğimizin devamını istediğimizi ifade ettik” diye konuştu.