Ege Peş peşe yenilikler

Peş peşe yenilikler

23.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir’deki taksilere yüz tanıma sistemi ve panik butonu geliyor. Yakın mesafe sorununun çözümü için de tarife düzenlenecek

Peş peşe yenilikler

İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, kentteki taksilere getirilecek yeni uygulamaları anlattı. Oda olarak geliştirdikleri ‘Taksim İzmir’ uygulaması hakkında blig veren Anık, “Yüz taramadan bahsediliyor ancak bunları araç sahipleri, şoförler falan görmeyecek. Sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İZUM merkezi tarafından kayıt altına alınacak. Şikayet durumunda yetkililer tarafından incelenmesi sağlanacak. Ayrıca araçlarda hem yolcular hem de şoförler için panik butonu bulunuyor. Şu an sistem araçlara monte ediliyor, yeterli sayıda araca takıldığında sistemin lansmanını yapacağız. Yaklaşık 20 gün sonra kullanımı başlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kıyafet denetimi

İzmir’de taksilerle ilgili yaşanan en büyük sorunun yakın mesafe yolculuğu olduğunu da sözlerine ekleyen Anık, “Yakın ve uzak mesafe ayrımı yapılmaması gerekiyor. Bir markete gidince bir sakız da alabiliyoruz veya istediğimiz kadar alışveriş de yapabiliyoruz, kimse bize o kadar mağazayı o kadar dolaştın bir sakız alıp çıktın demiyor. Taksilerde de bunun uygulanması gerekiyor ancak taksimetrede bunun bir ayrımı olması gerekiyor. Yakında bir düzenleme ile bu sorunu çözeceğiz. Gece tarifesini de kaldırdık” ifadelerini kullandı. Anık, kılık kıyafet denetimlerinin de yakında başlayacağını açıkladı.