Ege Petkim’den kablo sektörüne cansuyu

Petkim’den kablo sektörüne cansuyu

25.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Petkim, kablo sektörü için geliştirdiği yenilikle ton başına 660 dolarlık katma değer sağlayacak

Petkim’den kablo sektörüne cansuyu

Petkim Ar-Ge Müdürlüğü, kablo sektörünün temel hammaddelerinden biri olan ‘Çapraz Bağlanabilen Polietilen’in (XLPE) mekanik dayanıklılığını artıracak bir yeniliğe imza attı. Hes Kablo, NEXANS ve Pamukkale Kablo’da yapılan testlerin başarıyla sonuçlandığı bildirilirken, yıllık 30 bin ton üretim planlandığı belirtildi. Ar-Ge Müdürü Ekrem Uygun, petrokimyasal ürünleri kullanan pek çok sektörde çığır açacak çalışmalara imza attıklarını belirterek pek çok projeyi TÜBİTAK, üniversiteler ve sanayi kuruluşlarıyla el ele sürdürdüklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Alışveriş festivali şenlik gibi olacak

Akhisar’da 27-29 Ocak günleri arasında düzenlenecek 1. Alışveriş Festivali’nin programı, iki yıl önce restore edilen 75 yıllık kasap hali binasında düzenlenen toplantıyla açıklandı. Belediye Başkanı Salih Hızlı, üç gün sürecek “1. Akhisar Alışveriş Festivali’nin’ açılan özel reyonlarda ve dükkanlarda düzenleneceğini ve esnafın değişik ürünleri yine özel fiyatlarla halka sunacağını söyledi. Hızlı, müzik ve gösteri gruplarının ilçenin değişik semtlerinde şovlar yapacağını, 28-29 Ocak günlerin de iki ayrı defiye düzenleneceğini söyledi.

İTO, 2 Afrikalı’yı BİE’ye üye yaptı

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Afrika ülkeleri Malavi ve Lesoto’yu EXPO’ları düzenleyen kuruluş olan Uluslararası Sergiler Bürosu’na (BİE) üye olmasını sağladıklarını açıkladı. Demirtaş, “5 adaylı yarışta bu yeni üyelerin oyu altın değerinde. Bu iki üyenin katılımı bizim için dört oy demektir” dedi.
Demirtaş, BİE’ye üye olmayan ülkeleri tespit ederek bunların da İTO desteği ile BİE’ye üye olması için çalışma başlattıklarını söyledi. Demirtaş, BİE’nin üye sayısının 157’den 160’a yükseldiğini, üç yeni üyeden ikisinin İTO’nun desteği ve girişimleri sonucu üye olan Malavi ile Lesoto olduğunu belirtti.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

Altın şefler, Pınar Labne ile kazandı

Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Antalya Mutfak Şefleri Birliği Derneği tarafından Antalya Fuar Merkezi’nde düzenlenen IV. Uluslararası Altın Kep Aşçılar Yarışması sonuçlandı. Yılın Altın Şefi Pınar Labneli Yemek Yarışması’nda 31 ekip yarıştı. Ümit Akkan ve Ramazan Ökten hazırladıkları Pınar Labneli yemeklerle birinciliği paylaştı. Yarışmaya Antalya ve Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da, 2 binin üzerinde aşçı katıldı. Pınar’ın ilk yılından beri desteklediği yarışmada bu sene, Yılın Altın Şefi kategorisi Pınar Labneli Yemekler Yarışması olarak gerçekleştirildi. Ortadoğu’nun gözde peyniri labneyi Türk halkıyla tanıştıran Pınar, labnenin farklı lezzetlerdeki kullanımını teşvik etmek için yarışmaya sponsor oldu.
İZMİR DHA