Ege Petkim’in yatırım atağı sürüyor

Petkim’in yatırım atağı sürüyor

27.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Net kar 102 milyon TL Yatırım öngörüsü: 6 milyar TL

Petkim’in yatırım atağı sürüyor

Geçtiğimiz yılda 102 milyon TL net kar elde eden Egeli sanayi devi Petkim’in Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, 2011 yılında temelini attıkları Star Rafinerisi başta olmak üzere bütün yatırım planlarını kararlılıkla hayata geçireceklerini söyledi. Aliyev, Star Rafinerisi’nin açılışının Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından atıldığını hatırlatarak, bu rafineriyle Petkim Yarımadası’nın Avrupa’nın en önemli petrokimya üretim merkezi haline geleceğini ifade etti.

Ciro yüzde 34 arttı
Aliyev, 2011’deki kapasite artırma yatırımlarının süreceğine de işaret ederek “Kimyasal ürün gamının zenginleştirilmesi için gerçekleştirilen 300 milyon ABD doları tutarındaki yatırımın yanı sıra enerji ve lojistik yatırımlarımız da aralıksız devam etmektedir. Rafineri yatırımı ile birlikte Petkim Yarımadası’nda gerçekleştirilen toplam yatırım tutarının 6 milyar ABD dolarına ulaşması öngörülmektedir” dedi.
Genel Müdür Hayati Öztürk ise “Dünya ve yurt içindeki güncel gelişmeler ışığında strateji ve politikalarını oluşturan Petkim, dünya genelinde yaşanan ekonomik yavaşlamave belirsizliklere rağmen 2011 yılında satış miktarını yüzde 6 oranında, cirosunu ise yüzde 34 oranında arttırmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Yeni çıkan yönetmelikler
gıda sektörünü zorlayacak

İzmir Ticaret Borsası tarafından üyelere yönelik “Gıda Mevzuatının Getirdiği Yenilikler” adlı eğitim semineri Gıda, Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü Gıda ve Yem Şubesi uzmanlarınca verildi.
5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve bağlı yönetmeliklerin tüm sektörde ilgiyle karşılandığını belirten Gıda, Tarım, Hayvancılık ve İl Müdürü Ahmet Güldal, “Toplumun her kesimini ilgilendiren mevzuat ve yönetmeliklerin getirdiği yeniliklerin yakından takip edilmesi gerekiyor” dedi.