Ege Plastikçiler eyleme gidecek

Plastikçiler eyleme gidecek

16.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Plastik Sektör Platformu, plastiklerle ilgili gerçekleri kamuoyuna aktarmak için izlenecek tanıtım stratejisini belirlemek üzere İzmir’de bir araya geldi.

Plastikçiler eyleme gidecek

Türkiye’nin dört bir yanından gelen plastik sektör temsilcilerinin geniş katılımıyla gerçekleşen toplantıda alınan kararların Çevre ve Orman Bakanlığı ve ilgili kamu kuruluşlarına sunulması kararlaştırıldı.

Stratejik plan hazır
İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) ev sahipliğindeki toplantıda plastiklerle ilgili olumsuz algılamaların önüne geçilmesi ve plastiklerle ilgili gerçeklerin topluma anlatılması amacıyla izlenecek tanıtım stratejisi üzerinde görüşüldü.Daha sonra oluşturulan strateji eylem planının, ilgililere sunumu için Ankara’ya gitme kararı alındı.

Çevre düşmanı değiliz
Toplantıda bir konuşma yapan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir’in PETKİM ve daha pekçok plastik markasına sahip olduğunu, sektörün ihracatta da önemli rol oynadığını kaydetti. Plastik sektörü temsilcilerinden Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Yardımcısı Erdoğan Çiçekçi ise plastiklerin çevreci olduğunu, ancak çevre düşmanı gibi gösterildiğini öne sürdü. Ege PLASDER’in Onursal Başkanı Salih Esen ise, otomobillerden, kıyafetlere kadar her alanda görülen plastiklerin hak ettikleri saygıyı görmediğinden yakındı.

Elmas Grup Lojistik’ten araç yatırımı

SEKTÖRÜN önde gelen kuruluşlarından Elmas Grup Lojistik, Romanya-Bulgaristan-Yunanistan hattında artan iş potansiyelini karşılamak üzere BMC PRO 1144 çekici ve 15 adet Tırsan Dorse yatırımını gerçekleştirdi. Romanya-Bulgaristan-Yunanistan hattında Euro 4 normlarında üretilen ilk çekicileri araç filosuna eklediklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, bu yatırımın gerçekleşmesi ve özellikle çevreci BMC çekicilerin ilk üretiminin Elmas araç filosunda yer almasında emeği geçen firma yetkililerine teşekkür etti.