Ege Polis kurşunları kameraya takıldı

Polis kurşunları kameraya takıldı

14.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Eskiizmir’de kaza yüzünden tartıştığı gruba silah çeken polis memurunun ölümle sonuçlanan müdahalesi, olayı izleyenler tarafından cep telefonu ile görüntülendi

Polis kurşunları kameraya takıldı

Eskiizmir Semti’nde, trafik kazasının ardından yaşanan tartışmada polis memurunun açtığı ateş sonucu vurularak ölen Emrah B.’ye, otopsi yapıldı. Otopside, Emrah B.’nin ikisi bacaklarına biri de karnına isabet eden kurşunla vurulduğu belirlendi. Olay, pazar saat 15.00 sıralarında Limontepe Semti Kahveler Durağı 3820 Sokak’ta meydana geldi. Asayiş ekibinde görevli ekip otosu, iddiaya göre, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olduğu öğrenilen E.B.‘nin kullandığı otomobil, ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi.

Haberin Devamı

Biber gazı da kullanıldı
Ceza yazılmasına engel olmak isteyen E.B., yanındaki ağabeyi Emrah B. ve F.K. ile polis memurları arasında tartışma başladı. Arbede sırasında, polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti, E.B. ve iki kişi ise sandalyeyle üzerlerine yürüdü. İsmi açıklanmayan polis memuru, meslektaşının üzerine sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah B. karnından, kardeşi E.B. ve F.K. bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen H.A. da seken kurşun nedeniyle hafif yaralandı. Yaralılardan Emrah B. hastanede ölürken, diğerlerinin tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Olayın ardından Cinayet Büro Amirliği tarafından gözaltına alınan polis memuruyla ilgili soruşturmanın sürdüğü, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği bildirildi.

Haberin Devamı

Babanın iddiası: 8 el ateş edildi

Eskiizmir’deki olay sırasında ölen Emrah Barlak için Yıkık Camisi’nde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Barlak ailesi, çok sayıda yakını, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay katıldı. Polis ekipleri herhangi bir olay çıkmaması için cami çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı. Barlak’ın babası Nusrettin Barlak, ”Bir polis durmuyor, kalkıyor önce kabzeyle vuruyor daha sonra silahla ateş ediyor. 8 kurşun sıkıyor. Küçük olan Erhan, yaralı ağabeyi Emrah’ın üzerine atlıyor. O da yaralanıyor” dedi.