Ege Polonya’yla sanat köprüsü kuruldu

Polonya’yla sanat köprüsü kuruldu

20.09.2009 - 00:39 | Son Güncellenme:

Legnica kentindeki uluslararası tiyatro festivalinde İzmir rüzgarı esti. Konak Belediyesi’nin desteğiyle katılan ekip hayran bıraktı. Türk bayrakları günlerce sokaklarda dalgalandı

Polonya’yla sanat köprüsü kuruldu

Hayal Sahnesi Topluluğu, Konak Belediyesi’nin sponsorluğuyla önemli bir organizasyona katıldı. Polonya’daki uluslararası tiyatro festivalinde sahneye çıkıldı. Çek Cumhuriyet, Fransa ve Belçika gibi ülkelerin de yer aldığı Legnica kentindeki organizasyon, İzmir’le bu ülke arasında sanat ve iletişim köprüsü kurulmasını sağladı.
Ünlü besteci, yorumcu Can Atilla’nın bestelediği Hürrem Sultan adlı eser Polonyalı ve Türk sanatçılarla birlikte sergilendi. İzleyenler büyülendi, alkış yağdırdı. Festival boyunca sokaklarda Türk bayrakları dalgalandı, hem İzmir hem de Türk kültürü ve sanatı yakından tanıtıldı, hayranlıkla karşılandı.
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da çeşitli temaslarda bulundu. Legnica Belediye Başkanı Tadeusz Krzakowski ile görüşen Tartan, uluslararası önemli bir etkinliğe imza atan meslektaşını kutladı. Tartan, bir süre önce Polonya’da yaşanan sel felaketi nedeniyle geçmiş olsun dileklerini de iletti, şunları söyledi:

Seneye adres İzmir
Son yıllarda Türkiye’yle Polonya arasındaki ilişkiler gelişti. Ekonomik, sosyal ve kültürel alandaki bu ilişkiler daha da ilerleyecek. Çünkü, bu tiyatro festivali önümüzdeki yıl İzmir’de gerçekleştirilecek. Böylece kentimizin tanıtımına önemli bir katkı daha sağlanmış olacak.”