Ege Radyocuya çevre Nobel’i

Radyocuya çevre Nobel’i

09.12.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

EUROSOLAR 2008 Medya ödülünü, TRT Radyo 1’de cuma günleri ‘Yeşil Bakış’ adlı programı hazırlayan İzmirli İlhami Arslan kazandı.

Radyocuya çevre Nobel’i

18 yıldır çevreye duyarlı yayınlar yapan Arslan’a, ödülünü, Eurosolar Başkanı Herman Scheer verdi. Arslan, “Türkiye; güneş, rüzgar ve jeotermal cenneti. Ama bu zenginliklerin farkına varamıyoruz. Enerji hammaddelerinin yüzde 66’sını ithal eden bir ülke olarak, bir an önce kendi kaynaklarımıza yönelmeliyiz” dedi.

Haberin Devamı

Öğretmenler, eğitimde kuklaları da kullanacak
FORUM Bornova’nın sponsorluğunda düzenlenecek Kukla Oyunu Yarışması’na hazırlanan ilköğretim öğretmenleri, kukla kursunu bitirip, sertifikalarını aldı. Dört haftalık eğitime, 18 ilköğretim okulundan 21 öğretmen katıldı. Uluslararası İzmir Kukla Günleri Direktörü Selçuk Dinçer, “Özellikle okul öncesi dönemde ve ilköğretimde, kukla, en temel eğitim araçlarından biri. Türkiye’de de yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz” diye konuştu. Yarışma, 14-15 Mart tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Tarihi köşke her gün bin ziyaretçi geliyor
İZMİR Karşıyaka Belediyesi’nin halka kazandırdığı Latife Hanım Köşkü’ne ziyaretçi akını var. Atatürk’ün, annesi Zübeyde Hanım’ın ve Latife Hanım’ın balmumu heykellerinin de bulunduğu tarihi bina, kentin en çok ziyaret edilen yerlerinden oldu. Zübeyde Hanım’ın bu evde vefat etmesi, köşkün anlamını daha da güçlendiriyor. Günde ortalama bin kişinin geldiği, açıldığı 19 Mayıs’tan bu yana 186 bin kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Başkan Cevat Durak, “Ata’mıza ve onun manevi değerine sahip çıkmak boynumuzun borcu” dedi.