Geri Dön
Ege“Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmayı unutmayın”

“Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmayı unutmayın”

Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, koronavirüs salgını sürecinde oruç tutarken aynı zamanda bağışıklık sistemini de destekleyecek şekilde dengeli beslenmenin önemine dikkat çekti.

“Ramazan’da bağışıklığı güçlü tutmayı unutmayın”

Mutlaka sahur yapılması gerektiğini vurgulayan Uzel, Ramazan boyunca yemeklerde vitamin ve mineral açısından zengin gıdalar tercih edilmesiyle vücut direncinin artacağını dile getirdi. Uzel, “A, C ve E vitaminlerini içeren besinler tüketilmeli; selenyum, çinko, magnezyum ve vb. mineralleri alımı omega yağ asidi içeren yiyecekler ile takviye edilmeli. D vitamini besinlerde az miktarda bulunduğu için bu amaçla güneş ışığından yararlanılmalı. Haftada en az 2 kez balık ve her gün süt tüketilmeli” dedi.

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler