Ege Rekor Marco’nun

Rekor Marco’nun

29.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Rekor Marco’nun

İzmir derbisinde Altınordu’ya 2-1 yenilen Altay, galibiyete hasret kaldı. Son olarak evinde 17 Mart’ta Kardemir Karabükspor’u 4-0’la geçen siyah beyazlılar, daha sonra çıktığı 5 karşılaşmada 4 beraberlik, 1 yenilgi aldı; iddiasını tamamen kaybetti.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de son galibiyetini 17 Mart’ta Kardemir Karabükspor’a karşı alan Altay kazanmayı unuttu. İzmir derbisinde Altınordu’ya karşı çıktığı maçtan da 2-1 yenik ayrılan siyah beyazlılar 3 puana hasret kaldı. Altay’ın derbide 40. dakikada penaltıdan bulduğu golü atan Portekizli Marco Paixao, 1. Lig tarihinin en golcü yabancı oyuncusu unvanını eline aldı. Toplam gol sayısını 25’e çıkaran usta santrfor, daha önce 24 golle bu rekoru elinde bulunduran Adana Demirspor’un forveti Pote’yi geride bıraktı. Paixao, kalan 3 haftada siyah beyazlı formayla gollerine yenilerini eklemeye çalışacak. Derbiye çıkarken oyuncuları motive etmekte zorlandıklarını ifade eden Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, “İddiamız olmadığı için bu konuda zorlandık. Bize yakışan oyunu sergiledik. Her maçı kazanabilirdik. Kalan haftalarda bize yakışan oyunu sergilemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hakem isyanı

Derbi sonrası her iki takım teknik direktörü de Hakem Erkan Engin’in hatalı kararlar verdiğini söyledi. Altay Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, uzatma dakikalarında İbrahim Akın’la buldukları golün iptal edildiğini belirterek, “Altınordu kalecisi Erce, takım arkadaşı Enes Sığırcı ile çarpışarak dengesiz bir şekilde düştü. Pozisyonda Altaylı oyuncu yoktu. Bu dünyanın her yerinde gol. Hakemlerin bu kadar hata yapması insanı düşündürüyor. Altay taraftarı tepkisiyle hislerime tercüman oldu” dedi. Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu da Altay’ın kazandığı penaltının haksız olduğunu savundu.