Ege Renklerin kardeşliği

Renklerin kardeşliği

27.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gediz Üniversitesi, dünya kültürlerini buluşturma hedefine ulaştı. İki yılda 4 kıtadan gençler bir araya getirildi.

Renklerin kardeşliği

Almanya’dan Kosova’ya, Madagaskar’dan Rusya’ya, Hollanda’dan Somali’ye, Haiti’den Endonezya’ya tam 36 ülkeden 168 öğrenci Seyrek’teki kampüste eğitim görüyor. Onların hem birbirleriyle kaynaşmaları hem de İzmir’i, Türkiye’yi ve Türk kültürünü tanımaları için çeşitli aktiviteler gerçekleştiriliyor. Ayrıca, her hafta “Ulusal Günler” programı ile bir ülke mutfağından müziğine, folkloründen giysilerine kadar tüm yönleriyle tanıtılıyor. Dünya renklerinin harmanlandığı bu etkinliklerde birbirinden ilginç görüntüler ortaya çıkıyor. Rektör Prof. Seyfullah Çevik, 36 ülkeyi aynı çatı altında buluşturmanın gurur verdiğini, sevinç yaşattığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Ayak sağlığı ihmale gelmez

Egemania Ayak Sağlığı Merkezi kurucusu Güven Kurt, ayak bakımının önemine dikkat çekti. Kurt, vücudun tüm ağırlığını taşıyan ayaklara ve özellikle de ayak tırnaklarındaki batıklara özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Ayakların, vücudun sinir uçlarının toplandığı bölge olduğunu hatırlatan Kurt, “Ayaklardaki bir rahatsızlığın vücudun diğer bölgelerini de etkilediğini unutmayın” dedi.
Ayak sağlığı uzmanı Yeliz Us da, Egemania’da tırnak batması, mantar, nasır, siğil tedavileri, deforme tırnaklar, aşırı terleme ve ayak bakımı konusunda çeşitli çözümler sunduklarını ifade etti.

Duymer’de “nano” çağı

Genel merkezi Çiğli de olan ve Türkiye’nin 14 ilinde 20 şubesi bulunan Duymer, nanoteknoloji ile Danimarka’da üretilen İnterton işitme cihazlarının distribütörlüğünü aldı. Duymer Genel Müdürü Figen Baz bu cihazlarla Türkiye genelinde şube sayısını 40’a çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.
Kullanım ömrü de uzun
Nano teknolojisi ile üretilen işitme cihazlarının dünyada ilk üreticilerinden olan İnterton bu teknoloji sayesinde hem suya karşı dayanıklı, hem de 5-6 yıl ömre sahip normal işitme cihazları beş katı, yani 20-25 sene sorunsuz kullanılabilen cihazlar üretti.
4 kanallıdan 36 kanallıya kadar değişebilen ve dışarıdan hiç görünmeyecek kadar küçük İnterton İşitme Cihazları sesin çok daha iyi , net ve gerçeğe uygun duyulmasını sağlıyor, gürültülü ortamlarda gürültüyü bastırıp insan sesini ön plana çıkartıyor. 14 ilde 20 şubesi bulunan Duymer İşitme Cihazları’nın tüm şubeleri Sağlık Bakanlığından ruhsatlı ve yaygın bir servis ağına sahip.