Ege Sağlık politikalarına Sifa’dan tam destek

Sağlık politikalarına Sifa’dan tam destek

17.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şifa Sağlık Grup Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, yapılanları bir sağlık devrimi olarak yorumlarken, diş hastanesi ve eczacılık fakültesi açacaklarını dile getirdi

Sağlık politikalarına Sifa’dan tam destek

Şifa Sağlık Grup Başkanı Doç. Dr. Mehmet Ateş, sağlık sektöründe yaşanan son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın yaptıklarını “Bir devrim niteliğindedir” diye özetleyen Ateş, “80 tip hastanede bir nüfus kağıdıyla sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. Özel hastane, devlet hastanesi ayrımı yok” diye konuştu. Doç. Ateş, sorularımızı yanıtladı:

* Şifa Sağlık Grubu’nun kaydettiği aşamaları anlatır mısınız?

M.A.: Ş1979’da Türkiye Tabipler Vakfı kuruldu. Sağlıkçılarla ortak neler yapabiliriz diye düşünüldü. 1983’te küçük bir poliklinik olarak 3-5 doktorlar beraber sağlık hizmeti vermeye başladı Şifa... 1987’de yataklı hastane haline geldi. 2001’de Bornova, 2005’te Erzurum hastaneleri kuruldu. 2009’da YÖK’e müracaatlar, teftişler derken 2010 Aralık’ta resmi imzayla Üniversite olarak kabul edildi. Daha sonra Menderes, Göztepe, Gaziemir gibi hastanelerimizi açtık, son olarak Bostanlı için onay bekliyoruz. Türkiye’nin en büyük diş hastanesini İzmir’e kazandırmak istiyoruz.

* Şifa Sağlık Grubu büyürken bir engelle karşılaştı mı?

M.A: Herhangi bir sorun yaşamadık. Bakanlık nezdinde bürokrasi çok azaldı. Eskiden bir ruhsat için uzun zaman beklerken şimdi gayet kolay hale getirildi. Her şey bilgisayar ortamına alınmış durumda. Teknolojiyi de gayet yakından takip ettiğimizi söyleyebiliriz. Büyürken yada herhangi bir yazışmamızda bakanlık olsun, kuruluşlar olsun herhangi bir sıkıntı yaşamadık.

* Sağlıkta son gelişmeleri nasıl buluyorsunuz?

M.A: 80 tip hastane var ülkemizde. Bunların birleştirilip, aynı kavramda değerlendirilmesi elbette zor oluyor. Ancak şimdi bir askeri hastane de bile sağlık hizmeti alabiliyorsunuz. Eskiden bir yığın sevk işlemi vardı. Hastanelerin tek çatı altında toplanması bir devrimdir. Nüfus kağıdıyla her yerde muayene olabiliyorsunuz. Özel hastanede bile tedavi olabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Şifa Üniversitesi’nde hedefler neler?
M.A: Bizim tek temamız sağlık. Bundan sonra her şey sağlık olacak. Genel bir üniversite düşünmüyoruz. Şu anda; Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimlik Fakültesi gibi bölümlerimiz bulunuyor. Önümüzdeki planlarımızda kadroları artırmayı düşünüyoruz.