Ege Sahte reçeteyle 1 milyon liralık ilaç vurgunu!

Sahte reçeteyle 1 milyon liralık ilaç vurgunu!

22.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

SGK’nin polisle gerçekleştirdiği operasyonda, kuruma fatura edilmiş 50 koli ilacı, bir apartmanın çatısında ele geçirildi. Olayla ilgili üç kişi tutuklandı, eczane sahibi serbest bırakıldı

Sahte reçeteyle 1 milyon liralık ilaç vurgunu

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü, kuruma ulaşan bir ihbar üzerine polisle birlikte büyük bir operasyon gerçekleştirdi. Gültepe semtindeki Levent Mahallesi’nde bir apartmanın çatı katında saklanan ve SGK’ye fatura edilmiş, piyasa değeri 1 milyon lira olan 50 koli ilaç ele geçirildi. “Risk Odaklı Denetim” modeli kapsamında kentteki tıp merkezi, hastane ve eczaneleri, hatta özel hafiye grupları oluşturarak hastaları denetleyen SGK, en pahalı ilaçları satan eczanelerle ilgili çalışma yürütürken, önemli bir ihbar mektubu aldı.

Vatandaş ihbar etti
SGK İzmir İl Müdür Vekili Mustafa Keskin, “Binanın çatı katında 50 koli ilaç bulundu. Barkodları okuttuğumuzta, bu ilaçların sigortalılarımıza verilmiş gibi görünen ve kurumumuza fatura edilmiş ilaçlar olduğunu tespit ettik. Eczanede yapılan aramada, paketlenmeye hazır ilaçların bulunduğu 6 çuvar daha bulundu” dedi. Reçetelerin, aile hekimleri aralarında bulunduğu 6 doktor taarafından yazıldığı belirlendi.

Haberin Devamı




Eczane çalışanı 3 kişi tutuklandı

İlaçları fatura eden eczanenin sahibiyle birlikte gözaltına alınan üç kişi serbest bırakılırken, eczanede kalfa olarak çalışan M.U, M.U. ve S.A. tutuklandı. Ele geçirilen ilaçların sayımının yapıldığını belirten SGK İzmir İl Müdür Vekili Keskin, “Tahminlerimize göre 1 milyon lira civarında kurum zararı var. Bu ilaçları hangi doktorların yazdığıyla ilgili araştırmayı genişletiyoruz. Sorumluların ağır cezada yargılanması için suç duyurusunda bulunacağız. Kuruma fatura edildiği halde sigortalıya verilmeyen ilaçlar ya kayıtdışı satılacaktı ya da yurtdışına gönderilecekti” dedi.