Ege Şarkılarıyla umut aşılamak istiyor

Şarkılarıyla umut aşılamak istiyor

18.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan bedensel engelli Metin Özkan (30), tekerlekli sandalyesindeki hayatını rap müzikle renklendirdi.

Şarkılarıyla umut aşılamak istiyor

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan bedensel engelli Metin Özkan (30), tekerlekli sandalyesindeki hayatını rap müzikle renklendirdi. İki yaşındayken yakalandığı kas hastalığı yüzünden tekerlekli sandalyeli bir yaşama mahkûm olan Özkan, kendi yazdığı şiirlerden yola çıkarak rap şarkıları bestelemeye başladı. Kaleme aldığı şiirleri, kiraladığı stüdyolarda seslendirmeye başlayan genç yetenek bir süre sonra odasını stüdyoya çevirdi. “Blue Metin Özkan” lakabını kullanarak seslendirdiği şarkılarını ve kliplerini Youtube kanalında yayınlamaya başladı. Özkan, Buca Belediyesi’nin desteğiyle şarkılarını sahnede seslendirmek hayalini gerçekleştirdi.
Bugüne kadar belediyenin birçok etkinliği öncesi sahne alan Özkan, şimdi televizyon dizilerinin birinde şarkı söyleyerek tüm engellilere umut olmak istiyor. Rap müziğin kendisi için terapi anlamına geldiğini belirten Metin Özkan, “Şarkı söylerken karşımda biri var ve onunla dertleşiyormuşum gibi hissediyorum. 300 şarkım var. Bazen bütün gün evdeki stüdyomda çalışıyorum. 3 klip çektim. Bunların yanı sıra bir de kısa film çektim. Bundan sonrasında engelli arkadaşlarıma, kardeşlerime umut olmak istiyorum. Eğer bir dizide şarkılarımdan birini seslendirme hedefime ulaşırsam bir engellinin neler yapabileceğini herkese göstermiş olacağım” dedi.