Ege Sarmaşık dosyası Ankara’yı sardı

Sarmaşık dosyası Ankara’yı sardı

15.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyona dair bazı dosyalardan sonra bu kez, “Sarmaşık Operasyonu” dosyaları Başkente gönderildi

Sarmaşık dosyası Ankara’yı sardı

İzmir’in Güzelbahçe Belediyesi’ne yönelik 2009 yılının ocak ayında düzenlenen Sarmaşık operasyona ilişkin 66 sanıklı davaya devam edildi. Mahkeme, dosyayı konumunda uzman beş bilirkişi tarafından rapor yazmaları için Ankara’ya gönderdi.

21 sanıklı duruşma
İzmir’in Güzelbahçe Belediyesi’nde, 6 Ocak 2009’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, dönemin Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök’ün talimatıyla düzenlediği Sarmaşık adlı operasyonda, dönemin Belediye Başkanı Ertan Avkıran bir süre tutuklu sanık olarak yargılanmıştı. İzmir 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuksuz yargılanan Ertan Avkıran’la birlikte 21 sanık ile avukatları katıldı. Mahkeme dosyayı, Nöbetçi Ankara Ağır CezaMahkemesi’ne gönderdi. Sözkonusu duruşma 3 Eylül tarihine ertelendi.

Haberin Devamı

Avkıran’a 355 yıl istenmişti

Dönemin Güzelbahçe Belediye Başkanı Ertan Avkıran, o dönemde belediye meclis üyesi olan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’nin aralarında bulunduğu pek çok kişi gözaltına alınmıştı. Ertan Avkıran’ın 355 yıl, İnce’nin 6 yıl hapis cezası ile yargılanırken duruşmalar sonrası davada tutuklu sanık kalmadı.

Hukukçular yeni binaya kavuşacak

Buca Dokuz Çeşmeler’de bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin yeni binası için Tınaztepe Yerleşkesi içinde temel atma töreni düzenlendi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün evsahipliğinde gerçekleşen temel atma törenine çok sayıda akademik personel ve davetlinin yanı sıra İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak da katıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, “Herşeyin başı sağlık değildir adalettir dediğimiz anlayış için buradayız” dedi. Rektör Füzün, binanın 2014 Eylül ayında biteceğini söyledi. 25 milyon TL’ye mal olacak yeni bina 2 bin öğrenci kapasiteli olacak. n DHA