Ege Seferihisarlı gençler ‘Engel’ tanımadı

Seferihisarlı gençler ‘Engel’ tanımadı

25.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Avrupa’nın çeşitli kentlerinden farklı branşlarda toplam 2000 sporcunun katıldığı Dünya Engelliler Olimpiyatları’na Seferihisar adına atletizm, bowling, yüzme, masa tenisi

Seferihisarlı gençler ‘Engel’ tanımadı

Avrupa’nın çeşitli kentlerinden farklı branşlarda toplam 2000 sporcunun katıldığı Dünya Engelliler Olimpiyatları’na Seferihisar adına atletizm, bowling, yüzme, masa tenisi ile 5 engelli öğrencinin katıldığı yarışmalarda Seferihisar’da yaşayan özel çocuklar ilçelerini gururlandırdı. Almanya’da Hamm Belediyesi’nde gerçekleşen olimpiyatta n Furkan Arda ve Eralp Gürsu masa tenisi takım kategorisinde 1. oldu. Ceren Altınöz 50 metre koşuda yine 1. olarak altın madalya, Deniz Çelik Bovlingte 3. olarak bronz madalya kazandı. Bu sonuçla Seferihisar ilk kez olimpiyat derecesinde madalya kazanmış oldu.

Haberin Devamı

‘Engelleri kaldıracağız’

Can Arkadaş Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezi kurucusu Deniz Tolga İnci, aileler ve kendisinin de katıldığı olimpiyatlara dair konuşan Başkan Yetişkin, “Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann’ın daveti bizi onurlandırdı. Burada bulunmak gerçekten çocuklarımız için cümlelerle anlatılamayacak kadar güzel. İlçemizde engellerin kalkması için elimizden geleni yapıyoruz. Hamm Belediyesi ile bu yönde ortak çalışmalarımız olacak. Kardeşliğimizin daha sıkı ve güçlü olması için hem de engelleri kaldırmak adına ortak projelerde buluşacağımıza inanıyorum” dedi.