Ege Selendi ve Demirci’nin altyapısına yatırım

Selendi ve Demirci’nin altyapısına yatırım

30.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Daha yaşanabilir bir Manisa için atıksu arıtma tesisleri ve altyapı yatırımlarına büyük önem veren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Demirci ve Selendi ilçeleri için de yeni yatırımların müjdesini verdi.

Selendi ve Demirci’nin altyapısına yatırım

Başkan Ergün, 5 Ağustos tarihinde Selendi, 11 Ağustos tarihinde ise Demirci ilçesinde yapılacak atıksu arıtma tesisi ve altyapı çalışmalarının ihalelerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Yatırımlar ile ilgili bilgiler veren Başkan Ergün, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Neler yapılacak?

“Demirci ilçemize 40 bin kişiye hitap edecek modern bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız. Tesisimiz, biyolojik arıtma sistemleri ile çevreye duyarlı ve teknolojik açıdan çağa uygun bir tesis olacak. Bununla beraber 80 kilometrelik kanalizasyon ve 76 kilometrelik içme suyu hattı çalışması gerçekleştireceğiz. İçme suyu altyapı çalışmalarımızı da otomatik kontrol sistemleri ve uzaktan okumalı mekanik sayaçlar ile günümüz şartlarına uygun hale getireceğiz ve kayıp kaçak suyun önüne geçeceğiz. Selendi’de de 39 kilometre kanalizasyon, 6 kilometre yağmur suyu ve 37 kilometre içme suyu hattı çalışması yapacağız. İlçemize ayrıca 15 bin kişiye hitap edecek modern bir atıksu arıtma tesisi kazandıracağız.”

Haberin Devamı

Yüzde 77’ye ulaştı

2014 yılında Büyükşehir olunduğunda nüfusun yüzde 34’üne atıksu hizmeti verildiğini sözlerine ekleyen Başkan Ergün, “Bugün yüzde 77’lik bir orana ulaştık. Sarıgöl ilçemize yeni bir atıksu arıtma tesisi inşa ediyoruz. Köprübaşı ilçemize de yeni bir tesis kazandırarak arıtmasız ilçe merkezi bırakmayacağız” dedi.