Ege Seyyara yılbaşı baskını

Seyyara yılbaşı baskını

31.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka Zabıtası, yeni yıl öncesi trafiğin yoğun olduğu köşe başlarını tutan ve özellikle sağlıksız gıda satan seyyar satıcıları polis destekli operasyonla safdışı bıraktı

Seyyara yılbaşı baskını

Karşıyaka Belediyesi, vatandaşların 2012 yılına girmeye hazırlandığı yılın son günlerinde alışveriş yapmak için çıktıkları başta Karşıya Çarşısı başta olmak üzere Bostanlı Çarşısı ve diğer merkezi bölgelerde polis işbirliğiyle seyyar satıcılara yönelik operasyon düzenledi.
Kayıtdışı savaşı
Zabıta ekipleri, özellikle yeni yıl alışverişlerinin artmasını fırsat bilen seyyarların yoğun artış göstermesi üzerine operasyonu ağırlıklı olarak gıda ve giyecek eşya satan kişilere yönelik gerçekleştirdi. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak “Yeni yılın yaklaşmasıyla vatandaşlarımız alışverişlerini sıklaştırdı. Ancak bu durumu fırsat bilen seyyar satıcılar sağlık koşullarından uzak gıda satışı yaparken özellikle kayıt dışı giyecek yada çeşitli ürünler de satmaya başladı. Bunu tespit eden ekiplerimiz başta Karşıyaka Çarşısı olmak üzere vatandaşlarımızın yine yoğun alışveriş yaptığı Bostanlı Çarşısı ve sahil boyunca çalışma yaptı. Amacımız bu tür fırsatçıların önünü kesmek, ayrıca vatandaşlarımızın sağlıksız gıda satanlardan alışveriş yapmalarını önlemek” dedi.