Ege Şiddete dikkat çekti

Şiddete dikkat çekti

09.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Şiddete dikkat çekti

‘İslamiyette Tüccar Kadınlar’ konulu konferansta konuşan Ayşen Zeybekci, kadına şiddet konusuna dikkat çekti, “Farkındalık yaratmak adına birçok projeyi el birliğiyle hayata geçireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

MÜSİAD Kadın Çalışma Organizasyonu tarafından düzenlenen ‘İslamiyette Tüccar Kadınlar’ konulu konferansta konuşan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’ne özel mesajlar verdi, “Kadın şefkattir, merhamettir ve tüm insanlığın ilk öğretmenidir. Toplumları toplum yapan nesilleri en iyi şekilde yetiştirip adeta genetik bir bilinç oluşturan kadın ve onun insanlığa verdikleridir ki bunun sınırı yoktur” dedi. Kadın cinayetleri, şiddet ve tacizlere de değinen Zeybekci, şöyle devam etti:

“Eğitimsiz kadınlar, eğitimli kadınlara oranla iki kat daha fazla şiddet mağduru. Bunları ben söylemiyorum. Belgeler, veriler söylüyor. Çoğu evlerinde, belki de en güvendikleri yerde öldürüldü. Kadınlarımızın öldürülmesini, şiddete maruz kalmasını, istismar edilmesini önlemek için başta eğitim olmak üzere ne yapılması gerekiyorsa el birliğiyle yapmalıyız. Öldürülen her kadın insanlığın da ölümüdür. Bunun önlenmesi için eğitim, bilinçlendirme, farkındalık oluşturma, sosyal sorumluluk projeleri, kısa filmler ve daha birçok etkili yöntemi el birliğiyle sizlerle birlikte hayata geçireceğiz.”