Ege Sıfırdan zirveye

Sıfırdan zirveye

25.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Sıfırdan zirveye

İzmir’in Kiraz ilçesindeki kadınlar başarılarıyla herkese umut oldu. İşe evlerinde istiridye mantarı üretimiyle başlayan ve dünyaya açılan kadınların tesis hayalini, Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu gerçeğe dönüştürdü.

Haberin Devamı


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği destekle evlerinde istiridye mantarı üretimine başlayan ve bir de kooperatif kuran kadınların hayali olan üretim tesisi tamamlandı.

İlçeyi ziyaret eden Başkan Aziz Kocaoğlu’na yurtiçinden ve yurtdışından gördükleri ilgiyi anlatan kadınlar tesis istemiş, Kocaoğlu da, “Biz elimizden gelen desteği vermeye hazırız” demişti.

Destek sözü kısa sürede hayata geçti. Kiraz’daki eski mezbaha binasını, girişimci kadınlar için mantar üretim tesisine dönüştüren Büyükşehir, atıl durumdaki binayı baştan aşağı yeniledi ve ‘İstiridye Mantarı Yetiştiriciliği ve Uygulama Merkezi’ olarak hizmete açtı.

Sıfırdan zirveye

‘Artık bize geliyorlar’

Kırköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Güler Özen, “Sıfırdan başladık. Dişimizden tırnağımızdan artırdığımız paralarla kooperatifi kurduk ve Aziz Başkan bize sahip çıktı.

Haberin Devamı

Üretim tesisiyle yanımızda olduğunu bir kez daha gösterdi” dedi. Üreticilerden Pınar Kandemir de, “Kamu yönetimi öğrencisiyim. Kirazda kadınların hiçbir iş olanağı yoktu. Ancak Aziz Başkanımız sayesinde bir işimiz oldu. Şimdi bize gelip İstiridye mantarını nasıl üretebilirim, kooperatife nasıl kaydolabilirim diye soruyorlar” diye konuştu.

Mardin’den bile geldiler

Kırköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Şehriban Palaz, “İstiridye mantarı Kirazlı kadınların umut ışığı oldu. Kadınlarımız istiridye mantarını üretirken emeğini, özverisini hatta sevgisini ortaya koyuyor. Öyle ki, mantarların poşetlerine isim veren dahi var. İstiridye mantarı artık Kiraz’ın öne çıkan bir ürünü, hatta Kırköy Kooperatifi olarak değil, mantar köyü olarak lanse ediliyoruz. Bizi artık herkes o şekilde tanımaya başladı. Dışarıdan gelenlerin ilgi odağı olduk. Balıkesir’den, Torbalı’dan, Tire’den, Bayındır’dan, Mardin’den ekipler gelip orada kadınlara yönelik bu çalışmayı yapmak istiyorlar. İnşallah daha da genişleyerek çok daha büyük bir aile olacağız.”