Ege Sındır Bornova’ya yeni bina istedi

Sındır Bornova’ya yeni bina istedi

15.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

BORNOVA Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, daha kaliteli hizmet için yeni binaya ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Sındır Bornova’ya yeni bina istedi

Yarım milyona yaklaşan bir nüfusa hizmet veren Bornova Belediyesi’nde mevcut hizmet binasının yetersiz kaldığı belirtildi. Bu durumun Torba Yasa olarak bilinen borçların yapılandırılması sürecinde açıkça kendini gösterdiğine değinildi. 5 ayrı binada hizmet verilmesi nedeniyle yurttaşların sıkıntı çektiği vurgulandı.

Haberin Devamı



Karşıyaka sahilini palmiye süslüyor
Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir sahillerini daha da güzelleştirmek için yetişkin palmiye ağaçları dikmeye başladı. Bostanlı balıkçı teknelerinin olduğu alandan itibaren başlatılan proje çerçevesinde kıyıya öncelikle ağaçların tuzlu sudan etkilenmemesi için betondan büyük saksılıklar yapılıyor. Mavişehir villalarına kadar sürdürülecek düzenlemede 50 adet yetişkin palmiye ağacı dikilecek. Palmiyelerden sonra bölgede düzenlemeler sürecek. Sahilde uygun olan yerler çiçeklendirilecek.


Tarihe “gençlik aşısı” yapılıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Tarihe Saygı Yerel Koruma Ödülleri” için başvurular başladı. Yarışmada ilk kez bu yıl, çocuk ve gençler için yeni bir kategori de açıldı. 9. kez düzenlenen yarışmaya başvurular 26 Ağustos 2011 tarihinde sona erecek. Jüri toplantısı 19-23 Eylül 2011 tarihl eri arasında gerçekleştirilecek.

Konak’ta temizlik filosu güç kazandı
KONAK Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü filosu yeni alınan araçlarla güçlendi. Hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonları ve süpürge araçlarıyla daha temiz Konak yaratacaklarını dile getiren Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, yeni alınan araçların tam güvenlikli olduğunu söyledi. Tartan, yeni alınan araçlarla iş verimin artacağını; yaz sıcaklarında çöplerin kısa zamanda toplanacağını belirtti.