Ege Siyasette mazbata günü

Siyasette mazbata günü

22.06.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Propaganda döneminde dağ taş demeden gezen adaylardan ipi göğüslemeyi başaranlar, seçim kurullarından mazbatalarını alma sırasına girdi. AK Parti’den sonra CHP’li adaylar da topluca seçildiklerini gösteren belgeleri aldı

Siyasette mazbata günü

CHP’nin İzmir’den seçilen 13 milletvekilinden dokuzu Kültürpark’taki İl Seçim Kurulu’ndan birlikte mazbata aldı. Yeni vekillere mazbatalarını İl Seçim Kurulu Müdürü İsmet Kilimci verdi. CHP’de Birgül Ayman Güler ile Güldal Mumcu mazbatalarını pazartesi günü alırken cezaevindeki Mustafa Balbay’ınkini ise avukatı aldı.
Moroğlu karavan kiralayacak
CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel, Oğuz Oyan, Musa Çam, Hülya Güven, Mstafa Moroğlu, Rıza Türmen, Aytun Çıray, Erdal Aksünger ile Rahmi Aşkın Türeli partililerin alkışları arasında mazbatalarını aldı. Çıray, “Bu mazbatamı CHP’nin cefakar ve vefakar örgütüne armağan ediyorum” derken DİSK eski Genel Sekreteri Musa Çam mazbatasını ‘manevi annem’ dediği 12 Eylül 1980 öncesi CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanı olan Ender Ertil’le birlikte aldı.
Seçimin en çok çalışan milletvekillerinden Mustafa Moroğlu ise Ankara’da ev yerine karavan kiralayacağını belirterek, “Hem burada hem milletvekili olmayan illerin sorunlarıyla ilgilenmek gibi bir görevimiz var. Mazbatamı daha önce alsaydım şu an Kütahya’da olabilirdim. Seçim sürecinde birçok şeyi yapamayabilirsiniz. Seçim bitti sandık açıldı. O sandığın gereklerini yapabilmek için de ev ev çalışmamız gerekiyor” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir’in yoğun baskıya kulak asmayarak özgür iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “İzmir’de neredeyse iki kişiden biri CHP’ye oy verdi. AKP ile aramızdaki fark yedi puana çıktı” dedi.

Haberin Devamı




“Tatsızlıklar geridekaldı, sıra hizmette”

Ak Parti’den milletvekili seçilen Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ali Aşlık, Hamza Dağ, Nesrin Ulema, Erdal Kalkan, İzmir İl Seçim Kurulu Başkanı Yılmaz Durmaz’dan mazbatalarını aldı. Bakan Günay, basın mensuplarının sorusu üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim sonucunu ‘Stockholm Sendromu’ olarak değerlendirmesine şöyle yanıt verdi:
“Çok talihsiz bir benzetme. Ülke insanına Ak Parti’ye, özgür iradesiyle farklı siyasi partilere oy verenlere karşı bir saygısızlık içeriyor. ”
Ulaştırma eski Bakanı Yıldırım, İzmirli’nin hizmete oy verdiğini belirterek, “Tek şey söyledik, ‘İzmir’de hizmet için varız ve hizmet için var olmaya devam edeceğiz’ dedik. Bu sözümüz İzmir’de yankı buldu. İzmirliler hizmet konusunda bizim söylemlerimizi hoş karşıladılar ve karşılığını verdiler. Bir kez daha çok teşükkür ediyoruz” dedi.

Mazbatasını almaya mehteranla geldi

İzmir birinci bölge altıncı sıradan kılpayı seçilen, CHP’nin itirazları nedeniyle günlerce seçim kurullarında sabahlayan AK Parti milletvekili Rıfat Sait, mazbatasını mehter takımıyla kutladı. Sait, “1966 yılında altıncı ayın altısında doğdum. Altıncı sıradan vekil oldum. Rozetimi çıkardım. kendimi İzmir’e adadım” dedi.
Rumeli göçmeni Rıfat Sait, CHP’nin bin 400 oyla kaybettiği vekillik için seçim kurullarına itirazı nedeniyle uykusuz geceler geçirdi. Vekilliği kesinleşince kurban kesen Sait, mazbatasını almaya da mehter takımıyla gitti. Sait, mehteranlı gösterisini, seçim bölgesi olan Buca’da ailesi ile birlikte yaptı.

Dördüncü kez Meclis’e girdi

İzmir 1. Bölge Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, mazbatasını, İzmir İl Seçim Kurulu Başkanı, Hakim Yılmaz Durmaz’dan aldı. Milletvekili olarak 4. kez mecliste yer alacak olan MHP Milletvekili eski bakan Ahmet Kenan Tanrıkulu, mazbatasını İzmir Adliye Sarayı 1. Asliye Ticaret Mahkemesi ve İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Yılmaz Durmaz’ın odasında aldı. Görevli fotokopi için nüfus cüzdanını isteyince Tanrıkulu, “Tecrübe kazandık. Fotokopi çektirip geldim” dedi.


Bahçeli parti teşkilatına teşekkür etti


İzmir’de oyları yüzde 14’ten ten yüzde 11’e düşen MHP’nin İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, pazar günü Genel Merkez’de il başkanları toplantısına katıldı. Türkaslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “Ciddi bir güce karşı mücadele verildi. Teşkilatlara teşekkür edin” dediğini söyledi.
Ayrıntılı rapor
MHP İzmir İl Başkanı Hasan Ali Türkaslan, Genel Merkez’de pazar günü il başkanları ile seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini söyledi. İzmir’de 2007’de yüzde 14 olan oyun, yüzde 11’e düşmesinin nedenleri hakkında rapor sunduğunu belirten Türkaslan, Genel Başkan Bahçeli’nin “Seçimde ciddi bir güce karşı mücadele verildi. Dimdik ayakta kalarak bizi seçime taşıyan teşkilatı kutluyorum” dediğini iletti.


Manisalı vekiller mazbatalarını aldı

Manisa’da 5 milletvekili çıkaran AK Parti’de milletvekilleri mazbatalarını aldı. AK Partili Milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş ve Selçuk Özdağ kalabalık bir partili gurubu eşliğinde il seçim kuruluna geldi. Sırasıyla seçim kurulu görevlisinden mazbatalarını alan vekiller adına açıklamayı Selçuk Özdağ yaptı. Milletvekilliği mazbatasını alan Selçuk Özdağ, “Seçim öncesi verdiğimiz hiçbir sözü unutmadık. Sabuncubeli, Spil Dağı, 400 yataklı hastane ve büyükşehir projelerini zamana yayarak en kısa süre içinde gerçekleştireceğiz” dedi. 20 Haziran 1959 doğumlu AK Parti’de ikinci sırada ikinci dönem milletvekili seçilen Recai Berber de doğum gününde ikinci kez mazbatasını almanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.