Ege ‘Siz de, bir kap su koyun’

‘Siz de, bir kap su koyun’

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Başkan Olgun Atila, vatandaşları yaz sıcaklarından bunalan sokak hayvanları için kapılarının önünde bir kap su bırakmaya çağırdı.

‘Siz de, bir kap su koyun’

Bornova Belediye Başkan Olgun Atila vatandaşları, yaz sıcaklarından bunalan sokak hayvanları için kapılarının önünde bir kap su bulundurmaya çağırdı. Sokak hayvanları için pek çok özel projeyi hayata geçiren belediye, Pınarbaşı Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kısırlaştırma ve ortopedi işlemleriyle genel operasyanların yapılabileceği üç ameliyathane yaptı.

Haberin Devamı

Bakım ve tedavi

Radyoloji ünitesi ile biyokimya ve hemogram testlerinin yapılabileceği laboratuvarın da kurulduğu merkezde hijyen ve cihazlar bakımından hastane koşulları sağlandı. Büyükpark’taki klinikte de, hayvanseverler tarafından getirilen kediler kısırlaştırılıyor. Hayvanlara verilen bakım ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra, özellikle yaz aylarında sokak hayvanlarının susuz kalmaması için beslenme odakları da ilçedeki tüm parklarda önemli bir işlev görüyor.

‘Esirgemeyin’

Hava koşullarının sokak hayvanları için olumsuz olduğu durumlarda önlem aldıklarını kaydeden Başkan Atila, “Biz su vermezsek onların susuzluklarını giderebileceği dere ya da başka su kaynağı yok. Bir kap suyu esirgemeyelim” dedi.