Ege Son genelgelerle haksızlıklar sona erdi

Son genelgelerle haksızlıklar sona erdi

06.05.2021 - 00:05 | Son Güncellenme:

Yasaklı günlerde marketlerin ürün satışlarına sınırlama getirilmesinin ardından, 8-15 Mayıs tarihlerinde pazaryerlerinde yaş sebze meyve satılmasına da izin verilmesi esnafın yüzünü güldürdü.

Son genelgelerle haksızlıklar sona erdi

Market ve pazaryeri genelgeleri ile önemli haksızlıkların giderileceğine dikkat çeken İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) Başkanı Zekeriya Mutlu, “Marketlerde yaş sebze meyve rahatlıkla satılırken, pazaryerinde tezgahını açamayan esnafın borçlanarak aldığı mal elinde çürüyor, bu durumdan ürünü tarlada kalan çiftçiler de etkileniyordu. Üstelik insanlar pazaryerlerinde daha taze ve daha ucuz satılan ürünlerden mahrum kalıyordu. Genelgelerle artık bu haksızlıkların önüne geçilecek. Salgın önlemlerinin getirdiği yük toplumun her kesimine eşit dağıtılacak” diye konuştu.

Bakana teşekkür

Genelgelerin hazırlanmasına emeği geçenlere teşekkür eden Mutlu, “Burada Ticaret Bakanı Dr. Mehmet Muş’a ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Çok kısa süre önce göreve başlamasına rağmen üstün bir performans gösteriyor. Bakanlığına ait sorunlara kısa sürede vakıf oldu. Taleplerimize hassasiyet göstererek küçük işletmeleri ve toplumu rahatlatacak gerçekçi tedbirleri hayata geçirdi” dedi.