Ege Sonbaharda turist akını

Sonbaharda turist akını

21.10.2021 - 00:11 | Son Güncellenme:

Kuşadası Limanı’na gelen iki kruvaziyerden inen 570 turist esnafın yüzünü güldürdü. Yıl sonuna kadar hareketliliğin süreceği ilçe, 2022’de toplam 900 bin yolcu bekliyor

Sonbaharda turist akını

Kruvaziyer turizminin önde gelen limanlarından Kuşadası, iki kruvaziyer gemisini birden ağırladı. Pandeminin dünya genelinde etkisini kaybetmeye başlamasıyla kruvaziyer turizminde eski günlerine kavuşan Kuşadası Limanı, son olarak Norveç Bayraklı ‘Viking Sky’ ve Bahama Bayraklı ‘Star Legend’ isimli gemileri ağırladı. Çoğunluğu ABD’li olan toplam 570 turist, halk oyunları ve çiçeklerle karşılandı. Yolcuların bir kısmı otobüslerle Efes ve Meryem Ana Evi’ni ziyaret etmeye gitti. Tur programına katılmayanlar ise turistik çarşılarda alışveriş yaptı. Esnafın yüzünü güldürdü.

Haberin Devamı

Gemi seferlerinin aralık ayının sonuna kadar süreceğini belirten Ege Port Liman İşletmesi Genel Müdürü Aziz Güngör, “Salgın tamamen sona ermese de gemilerin rotası yeniden Kuşadası’na döndü. Her hafta gemilerle gelen yüzlerce turisti ağırlıyoruz. Yunanistan’ın deniz hudut kapısını açmasından sonra Kuşadası’nda kruvaziyer turizmi yeniden hareketlendi. Konuklarımız için hazırlıklarımız sürüyor. 2022 sezonu, Kuşadası ve Türkiye için çok daha iyi olacak. 500 gemi seferi ile birlikte 900 bin yolcu bekliyoruz” dedi.

Kuşadası Turizm Tanıtma Vakfı Başkanı Bülent İlbahar da, hareketlenen kruvaziyer turizminin ilçe turizmcisine nefes aldırdığını kaydetti.