Ege Sorun deposu doldu çözümlerimiz hazır

Sorun deposu doldu çözümlerimiz hazır

24.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Sorun deposu doldu çözümlerimiz hazır

Karşıyaka ve Bostanlı sahilde battı çıktılarla trafik sorununu çözüp geniş meydanlar yaratacaklarını belirten AK Parti adayı Maç, “Büyük festivallerle ilçe hareketlenecek üreten kadınlarımız ve yetenekli gençlerimiz Türkiye ile buluşacak” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan adayı Ayda Maç, Milliyet Ege’ye özel açıklamalar yaptı. Seçim çalışmalarının çok iyi geçtiğini ve sahada güzel tepkiler aldığını belirten Maç, vatandaşın en çok altyapı ile cadde ve sokakların bakımsızlığından yakındığını belirtti. İlçe sakinlerinin bıkkınlık içinde olduğunu dile getiren Maç, “Oy toplamak için sahaya çıkmıyorum. Oyu kendinize verin, Karşıyaka’ya verin. Partiye göre değil adaya göre oy verin. Kim katkı sağlayabilecekse o kazansın” ifadelerini kullandı, projelerini anlattı:

Otopark projeleri

“Vatandaştan gelen fotoğraf ve belgeleri oluşturduğumuz ‘Sorun Deposu’nda topluyoruz. Depodakileri yakında paylaşacağız, inanılmaz görüntüler var. Karşıyaka’da otopark ve trafik sorununu çözmeye kararlıyız. Karşıyaka İskele ve çarşının oradaki sahil trafiğini battı çıktı ile yer altına alacağız, büyük bir meydan projemiz var. Karşıyaka Çarşı’da ise bina cephesi sağlıklaştırma projemiz var. Çarşı’nın sonundaki İZBAN ve dolmuş trafiği nedeniyle yaşanan kaosu da bitireceğiz. Kaymakamlık, vergi ve adliye binalarını yıkıp tek bir çatı altında toplayacağız. Ortaya çıkacak olan 15 bin metrekarelik bölgeyi, meydan, yeşil alan ve 500 araçlık yeraltı otoparkı olarak değerlendireceğiz. Dolmuşların indirme-bindirme yapacağı bir cep ve dolmuşların konaklaması için de bir dolmuş otoparkı olacak.”

Haberin Devamı

Karşıyaka betonlaşmış

Bostanlı’da da tarihi camiyi ortaya çıkarmak istiyorum. Babamın cenazesi oradan kalktı, ben de Bostanlılıyım. Cami önünde bir meydan ve yeşil alan düzenlemesi olacak. Bostanlı İskelesi’nde de battı-çıktı ile trafiği yer altına alacağız. Balıkçı Barınağı da projenin içinde, balıkçılığı geliştireceğiz. Bir de eğik binalar konusu var, kangren oldu. Çünkü kentsel dönüşüm için gereken uzlaşma ve güven bir türlü sağlanamadı. Bostanlı İskele’den camiye kadar olan alanı ele alacağız. Otopark, çok büyük bir konser-panayır-festival alanı olacak. Ada bazlı projelerle kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Hemen yanına yapılacak atölyelerde üreten kadın ve gençler çalışacak. Çocuklarını da gönül rahatlığıyla kreşlerimize emanet edecek.