Ege Söz şimdi çocuklarda

Söz şimdi çocuklarda

25.04.2021 - 00:10 | Son Güncellenme:

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda gelenek bozulmadı; Balıkesir Akhisar, Edremit ve Salihli belediye başkanları koltuklarını miniklere emanet etti

Söz şimdi çocuklarda

Başkanlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleneği bozmadı. Akhisar, Edremit, Salihli ve Balıkesir’de başkanlar, koltuğunu 1 günlüğüne miniklere bıraktı. Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, makamını Akhisar Ticaret Odası İlköğretim Okulu özel eğitim sınıfında öğrenim gören 10 yaşındaki down sendromlu Meryem Durmuş’a bıraktı. Durmuş, önce telsizle belediye personelinin bayramını kutladı; ardından anons geçerek Akhisar’daki tüm çocuklara selam ve sevgilerini iletti. Başkan Durmuş’un isteği çocuk oyun parkları oldu. Belediye Başkanı Dutlulu da, daha çok park yapacaklarına söz verdi, “Şehrimizdeki tüm çocukların güven ve huzur içerisinde yaşayabileceği bir şehri hep birlikte oluşturacağız” dedi.

Edremit Belediyesi’nin koltuğuna da, Akçay Yunus Emre İlkokulu öğrencisi Sahra Taşdelen oturdu. Başkan Vekili Hasan Ülger’den koltuğu devralan Taşdelen, müdürlükleri ziyaret etti; çocuklar için neler yapılacağıyla ilgili bilgi aldı. Taşdelen, “Biz çocuklar için fırsat eşitliği olduğu, tüm çocukların mutlu ve sevgi dolu olduğu temiz bir dünya istiyoruz. Sevgili arkadaşlarım, ülkemizin geleceği bizleriz. Atatürk’ün bize emanet ettiği vatana hep birlikte çok çalışıp başarılı olarak yükseltmeye söz veriyorum” diye konuştu. Ayrıca Ülger, Ortaoba Mahallesi Eşref Kaya İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrencilere 23 Nisan hediyesi verdi.

Haberin Devamı

Söz şimdi çocuklarda

Hastane istedi

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını Özel Salihli Düşünür Koleji 1. sınıf öğrencisi Arif Ata Özdoğan’a bıraktı. Başkanlık koltuğuna oturan Özdoğan, daire müdürlerine tüm çocuklar için yeni bir Masal Ormanı Parkı yapılması talimatını verdi. Koronavirüsten herkesin etkilendiğini belirten minik başkan, büyük bir hastane yapılması talebini dile getirdi; çocuklar için Aqua Park istediğini söyledi. Başkan Kayda da, “Dünyada çocukların bayramı olan tek ülke biziz. Bunun kıymetini ve önemini bilmemiz lazım” ifadesini kullandı.

Kendisi de oturmuştu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda koltuğunu Yarış Ortaokulu 6’ncı sınıf öğrencisi Efsa Sezin Akın’a bıraktı. Başkan Yılmaz, yine çocuklardan oluşan belediye daire başkanlarıyla toplantı düzenledi. Kendisinin de öğrenciyken 23 Nisan’da başkanlık koltuğuna oturduğunu söyleyen Yılmaz, yıllar sonra Balıkesir’e hizmet etmenin kısmet olduğunu dile getirdi. Daire başkanlarının yerine geçen öğrenciler, sahada da belediye personelinin çalışmalarına eşlik etti.

Haberin Devamı

Balkonlar konser salonuna dönüştü

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 101. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı üstü açık konser otobüsüyle balkonlara taşıdı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkenin geleceğine yani çocuklara armağan ettiği bu bayramda her ne kadar meydanlarda bir arada olunmasa da, coşku ve neşenin eksilmemesini hedefleyen Büyükşehir, Aydın’ın birçok noktasında bayrama özel mini konserler düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Orkestrası’nın seslendirdiği eserlerle birlikte sokaklar bayram yerine döndü. Bayramın neşe ve coşku içinde geçmesi için vatandaşların balkonlarına misafir olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, tüm çocukların bayramını kutladı.

Kaplan, kamera karşısına geçti

Koçarlı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir video klip hazırladı. Belediye Başkanı Nedim Kaplan, klipte çocukların bayramını kutladı, sevinçlerine ortak oldu. Başkan Kaplan’ın ve Koçarlı Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan klip, izleyenlerden tam not aldı. Miniklere seslenen Başkan Kaplan, “Yarınlarımızın dayanağı olan sizleri en içten duygularımla kucaklıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Salihli renklendi...

23 Nisan’da evde kalan Salihlili çocuklar, bayram coşkusundan mahrum kalmadı. Salihli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri, evlerini ve balkonları süsleyen miniklere bayram sevincini yaşattı. Sosyal Yardım İşleri Müdürü Hüsamettin Çelik ile birim personeli, birbirinden güzel marşları çalarak sokak sokak gezdi. Ekipler, Türk bayrakları ve balonlar dağıttı.

Miniklere balon bayrak, oyuncak

Akhisar Belediyesi, 23 Nisan coşkusunu yaşatmak adına, bayramı evlerinde geçiren çocuklar ve vatandaşlar için konvoylu kutlama yaptı. Başkan Besim Dutlulu ile eşi Özge Dutlulu, araç konvoyu eşliğinde balkona çıkan Akhisarlıların bayramını kutladı; çocuklara balon, bayrak, oyuncak ve Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklar için derlenen Nutuk kitabını hediye etti.

Haberin Devamı

Marmaris polisinden ‘evde kalın’ çağrısı

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı asayiş, trafik, terör, toplum destekli polislik ve istihbarat birimi ekipleri, 23 Nisan Çocuk Bayramı kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. Polisler, üzerlerinde KADES (Kadın Destek Uygulaması) ve ‘Kadına şiddete hayır’ yazılı tişört giydi. Türk bayrağı ve Atatürk posteri asılı araçlarıyla Emniyet Kavşağı’nda konvoy oluşturan ekipler, 23 Nisan marşları eşliğinde ilçe turu attı. Megafonla ‘Evde kalın, tedbirlere uyun’ çağrısı yaptı.

Eğlenceyi ayağa getirdi

Pamukkale Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda geleceğin teminatı olan çocuklara sürpriz yaptı. Türk bayrakları ile süslenen araçlardan oluşan konvoy tüm mahallelerde dolaştı, bayram coşkusunu yaşattı. Başkan Avni Örki, “Çocuk şarkılarıyla birlikte tüm ilçemizde 23 Nisan coşkusunu hep birlikte yaşadık. Umarım pandemi bir an önce sona erer ve bundan sonraki bayramlarımızı kucaklaşarak yaşarız” dedi.

Haberin Devamı

Efeler’de coşku evlere taşındı...

DÜNYAYI etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl da evlerde kutlandı. Efeler Belediyesi’nin araç konvoyu, gün boyu marşlar çaldı, coşkuyu evlere götürdü. Çocuklara üzerinde Efeler Belediyesi’nin logosu ve rengini taşıyan balon, Türk bayrakları ve lokum ikram edildi. İlçenin tüm mahallerinde hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, “Pandemi döneminde çocuklarımızın bayramlarını sönük geçirmesine içimiz el vermedi. Tüm miniklerin bayramı kutlu olsun” diye konuştu.

‘İlçemiz şenlendi’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 101. kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle buruk kutlandı. Şehzadeler Belediyesi, hemşerilerinin bayram sevincini gönüllerince yaşaması için bayram coşkusunu vatandaşların evlerine götürdü. Müzik eşliğinde kent merkezinde cadde ve sokakları tek tek gezen ve renkli görüntüler oluşturan konvoy, çocukları eğlendirdi.

Başkandan Nutuk

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, Burhaniye Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi’nde (BURSEM) öğrencilerle bir araya geldi. Gençlerden dersleri hakkında bilgi alan Deveciler, 23 Nisan anısına Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk’u hediye etti. Başkan Deveciler, “Bizler sizlerin kalpleri vatan ve millet sevgisiyle yeşersin diye çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Şiirler söylediler

Yunusemre Belediyesi bünyesinde hizmet veren gündüz bakımevi ve çocuk kültür sanat merkezlerinde eğitim gören minikler, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Koronavirüs nedeniyle bayramı evlerinde geçirmek zorunda kalan çocuklar, şiirler okuyup şarkılar söyleyerek bayramlarını kutladı. Günlerini gönüllerince kutlayan minikler, “Yaşasın 23 Nisan” dedi, kendilerine bu imkanı sağlayan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye teşekkür etti.

Yaşasın 23 Nisan

Turgutlu Belediyesi, 23 Nisan’ı düzenlediği bir takım etkinliklerle kutladı. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda tören düzenlendi. Subaşı Mahallesi Hal Sokak’ta yapımı tamamlanan Gaziler Parkı hizmete açıldı. Başkan Çetin Akın, “Ülkemizin birliği, bütünlüğü için büyük fedakarlıklarda bulunan gazilerimize sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Ayrıca, araç korteji de yapıldı. Vatandaşlar balkonlardan, pencerelerden alkışlarla eşlik etti.

Milas sokaklarında marşlar yankılandı

Milas Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda özel bir program hazırladı. Şehir Bandosu, gün boyunca cadde ve sokaklarında şarkı ve marşlar çaldı, vatandaşa bayram sevinci yaşattı. Vatandaşlar balkon ve pencerelerden alkışlarla bandoya eşlik etti. Belediye Başkanı Muhammet Tokat, “23 Nisan demek aynı zamanda Atatürk demektir, şehitlerimiz demektir. Bugünün çocukları bu bayram sevincini yaşasın diye Atatürk ve onun silah arkadaşları canlarını verdi. Onlara çok şey borçluyuz. Saygı ve minnetle anıyoruz” dedi.