Ege Su sayaçlarını drone okudu

Su sayaçlarını drone okudu

08.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, “Akıllı Şehirler” sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, bir teknoloji firmasının işbirliğinde kentteki su sayaçları drone ile uzaktan okunmaya başladı.

Su sayaçlarını drone okudu

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, “Akıllı Şehirler” sloganıyla başlattığı çalışmalar kapsamında, bir teknoloji firmasının işbirliğinde kentteki su sayaçları drone ile uzaktan okunmaya başladı. İlk olarak Balıkesir TOKİ’de 10 bin sayaçta uygulanan çalışmanın tanıtımında konuşan Başkan Yılmaz, “Proje kayıp kaçağı önleyip sayaç okumadaki zorlukları ortadan kaldıracak. Drone, akıllı sayaçların hepsini okuyor. Gelen sinyal verisi ile yetkili arkadaşımız faturaya döndürüp mesaj, mail ya da evrak olarak vatandaşa ulaştırıyor. ‘Ben ne harcamışım?’ diyene de bir veri taban oluşturmuş olacağız” dedi. 10 dakika havada kaldıktan sonra aşağı indirilen drone, 2002 su sayacını okudu. Etkinliğe gelenlerin faturaları, cihazla çıkartılarak kendilerine teslim edildi. 

Haberin Devamı

Çöp sorununu çözecek yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve AK Parti Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı, Katı Atık Entegre Tesisi’ni ziyaret etti. Yıllık ortalama 400 bin ton çöpün işlenerek aylık ortalama 50 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayan tesiste inşası süren 2 milyon metreküp kapasiteli ve yaklaşık 15 milyon liraya mal olacak yeni lot alanındaki çalışmaları inceleyen Başkan Yılmaz, “Balıkesir’de toplanan tüm çöpün işlendiği tesiste atmosfere en çok zararı veren gazların başında gelen metan gazını enerjiye dönüştürüyoruz. Zarar ederken, masrafı varken şu anda yapmış olduğumuz çalışmayla, ülkemizin enerji ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlıyoruz. Düşünürseniz, çalışırsanız, gayret ederseniz; çöp sorun olmaktan çıkıp enerjiye dönüşüyor” ifadelerini kullandı.