Ege Taksilere şeffaf önlem

Taksilere şeffaf önlem

25.03.2021 - 00:04 | Son Güncellenme:

Balçova Belediyesi, koronavirüsün yayılmasını önlemek amacıyla taksilerin şoförle yolcuyu ayıran bölümüne şeffaf panel taktırdı

Taksilere şeffaf önlem

Balçova Belediyesi, son günlerde tekrar artış gösteren koronavirüs vakalarının önüne geçmek için ilçedeki taksilerin içine şeffaf panel uygulaması başlattı. Belediye tarafından alınan paneller, araçların tamamına ücretsiz monte edildi. Şoför ile yolcu arasında bulunan bölüme monte edilen plastik şeffaf panelde bilgilendirici uyarılar ile para verme bölümü ve görme engelli vatandaşların okuyabileceği Braille alfabesi ile taksinin plakası yazılı bulunuyor.

Durakları gezdi


Ayrıca araçların ön camlarında ‘Bu taksi koronavirüse karşı korunaklıdır’ yazısı bulunuyor. Balçova Şoförler Odası Başkanı Cemal Küllice ile birlikte taksi duraklarını ziyaret eden Başkan Fatma Çalkaya, “Virüse karşı hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Biz hem taksici esnafımızı korumak ve onlara maddi bir külfet yaratmadan destek olmak hem de binen müşterileri korumak için böyle bir uygulama başlattık” dedi. Küllice de, Başkan Çalkaya’ya teşekkür etti.