Ege TARIHI ZAFER

TARIHI ZAFER

13.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aliağa Petkim, yıldızlar topluluğu Anadolu Efes’i tarihinde ilk kez yenerek Türkiye Kupası’nda ilk 8’e kalmayı başardı

TARIHI ZAFER

Spor Toto Türkiye Kupası C Grubu’nun son maçında Aliağa Petkim, Anadolu Efes’i tarihinde ilk kez mağlup ederek Anadolu Efes ile birlikte 8’li finallere kalmayı başardı. Turnuvaya Pınar Karşıyaka mağlubiyeti ile başlayan yeşil beyazlılar, Türk Telekom’un ardından yıldızlar topluluğu Anadolu Efes’i 60-55 yenerek taraftarına büyük sevinç yaşattı.

Son sözü, savunma söyledi
Aliağa Petkim Başantrenörü Burak Bıyıktay, “Çok iyi hücum edemedik ancak iyi savunma yaparak maçı kazanmasını bildik. Son sözü, savunmamız söyledi” dedi. Bıyıktay, Türk Telekom ve Anadolu Efes’i yendiklerini hatırlatarak, “Onların bir oyuncusu bizim takım bütçemize denk geliyor. Yüreğini ortaya koyanlar her zaman kazanıyor” diye konuştu. Maçın kahramanı Ümit Sonkol ise kendilerine büyük destek veren Aliağalı sporseverlere teşekkür etti.


Pınar KSK’den Efes’e sitem

Spor Toto Türkiye Kupası (C) Grubu’nda tek galibiyetle son sırada yer alarak çeyrek finale kalamayan Pınar KSK’de, Aliağa Petkim’e 60-55 yenilerek elenmelerine neden olan Anadolu Efes’e sitem var. Antrenör Hakan Demir, Anadolu Efes gibi dev bütçeli bir kadronun, turu garantiye aldıktan sonra düşük konsantrasyonla sahaya çıkma hakkının bulunmadığını söyledi. Demir, “Ciddiyet ve iş ahlakı, durum ne olursa olsun, her maçta aynı mücadeleyi gerektirir” dedi.