Ege Tarım Ürünleri A.Ş. kurulacak

Tarım Ürünleri A.Ş. kurulacak

08.03.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Tarım Ürünleri A.Ş. kurulacak

AK Parti Büyükşehir adayı Zeybekci, Torbalı’da kooperatifler, ziraat odaları ve üreticilerle buluştu, “İzmir’i, üretimiyle dünyaca tanınan şehir yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, Torbalı Belediyesi Kültür Merkezi’nde kooperatifler, birlikler, ziraat odaları, büyük şirketlerin temsilcileri ve üreticileriyle bir araya geldi.

AK Parti İzmir Milletvekilleri Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atila Kaya, Torbalı, Selçuk, Menderes, Kemalpaşa, Kiraz Belediye Başkanları ile Cumhur İttifakı’nın çevre ilçe belediye başkan adayları katıldı.

Tarımda üretimin ve kalkınmanın desteklenmesine yönelik projelerinden Küçük Menderes havzasına yönelik bölümünü açıklayan Zeybekci, İzmir’i, tarım, süt ve süt ürünleri, süs bitkileri gibi alanlardaki üretimiyle dünyaca tanınan markaların şehri haline getireceklerini söyledi. İzmir’de organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, lojistik merkezleri, hava kargo merkezi, bilim, teknoloji ve yazılım vadisi, turizm gibi alanlarda önemli yatırımlara ihtiyaç duyulduğunu kaydeden Zeybekci, “Ama İzmir’de olmazsa olmazımız tarım” dedi.

Haberin Devamı

‘İhracat merkezi’

Şehirde üretilen ürünlerin en yüksek değere ulaşması, çiftçinin, üreticinin desteklenmesi hedefiyle önemli projeler hazırladıklarını kaydeden Zeybekci, bir daire başkanlığı kurarak altında holding statüsündeki “Tarım ve Gıda Ürünleri A.Ş.” şirketinin faaliyete geçeceğini aktardı. Zeybekci, projeleri hakkında şu bilgileri verdi: “Her ilçede bürosu bulunacak Tarım ve Gıda Ürünleri A.Ş, tarımsal üretim, hayvancılık, bitki, peyzaj başta olmak üzere ürünün üreticiden alımından, son tüketiciye ulaştırılmasına kadar her aşamayı yürütecek. Ürünün ekiminden, satın alma, fiyatın düşmesini engelleyecek müdahalede bulunma, soğuk zincirde koruma, paketleme, nakliye, pazarlama gibi konulara değin üreticiye destek verecek.

Şirket ayrıca, üretimde ihtiyaç duyulan gübre, makine, teçhizat başta olmak üzere tüm malzemeleri toptan ve ucuza temin ederek üreticiye zorlanmayacağı vadelerde ödeme imkanıyla verecek. İzmir gerek peyzaj gerek süs bitkileri üretiminde cazibe üssü ve ihracat merkezi haline gelecek.”

‘Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’

“Üretici, belediye aracılığıyla seracılık teknolojilerinin tüm imkanlarıyla tanışacak” diyen Nihat Zeybekci, “Her ilçenin avantajlı ürünleri belirlenerek, ilçe belediye başkanıyla ortak proje oluşturulacak, araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılacak” dedi. Büyükşehir bünyesinde Kırsal Kalkınma ve Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın kurulacağını belirten Zeybekci, kırsaldaki genç ve kadın girişimcilerin destekleneceğini de sözlerine ekledi. Zeybekci tarımda kullanılacak son teknolojiule geleneksel tohumların korunacağını da söyledi.