Ege Tarımın da baş efesi

Tarımın da baş efesi

26.02.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ödemiş’te Başkan Eriş, “Hem ürünlerin büyük pazarlara ulaşması hem de üreticinin emeğinin korunmasında taşın altına elimizi koyuyoruz” dedi

Tarımın da   baş efesi

Yılda üç ürün hasadı yapılabilen verimli toprakları, süt hayvancılığı, fidancılık ve süs bitkileri üretimi ile Ödemiş’in Türkiye’nin önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, üreticiyi desteklerken iklim krizi ve kuraklık için çözümler de ürettiklerini söyledi.
‘Sulamada tasarruf gerçekleşti’
Üreticiye can suyu sağlayacak önemli çalışmalara imza attıklarını kaydeden Başkan Eriş, “Belediyemizin işlettiği Bademli Barajı’nda uygulanan kartlı ve sayaçlı sistem örnek bir proje. Suyun ölçülebilir olmasını sağlayan sistemle 6 ay boyunca 10 bin 480 dekar verimli tarım alanı sulanıp, tasarruf sayesinde sulama yapılan gün sayısı artırıldı. Gölcük Gölü’nün suyunu Mursallı’ya ulaştırdık, su sıkıntısı yaşanan Orhangazi’ye Çaylı’dan sulama hattıyla çözüm sağladık. 20 aylık süreçte yılda 9 adet yeni sondaj kuyusu ve 12 bin 400 metre yeni sulama hattı ile tarımsal üretime can suyu sağlandı. Küçükören, Kerpiçlik ve Çamlıca’daki sondaj kuyularında enerji ihtiyacını güneş enerjisi ile karşılayıp tasarruf sağladık” dedi.
Başkan Eriş, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, tarımın baş efesi olarak Ödemiş’te açıkladığı yeni tarım vizyonu ile biz de adımlar atıyoruz. Büyükşehir ile Mendegüme bölgesine bir gölet kazandırmak üzere etüt çalışmaları sürüyor. Atıksu arıtma tesislerinde arıtılan suyun tarımda kullanılması ile kuraklığa da çare üretilmiş olacak. Hem üretimde hem ürünlerin büyük pazarlara ulaşmasında hem de üreticinin emeğinin korunmasında taşın altına elimizi koyuyoruz. Kooperatiflerimizle, üreticinin ürettiği topraklarda mutlu olması için çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.