Ege Temiz hava istiyoruz!

Temiz hava istiyoruz!

06.01.2020 - 00:08 | Son Güncellenme:

.

Temiz hava istiyoruz

Buca Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda kullanılan yakıtların kirlilik yaratıp sağlıklarını etkilediğini dile getiren bölge sakinleri, kurumun taşınması için kampanya başlattı.

Haberin Devamı

İzmir’in Buca ilçesinde 73 bin 924 metrekare alana yayılan Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun taşınmasıyla ilgili tartışmalar sürerken, bölge halkı da cezaevinden yayılan kötü koku ve kirli havadan şikayet etti. Buca’daki Menderes, Barış, Vali Rahmi Bey ve Yiğitler mahallelerinin sakinleri, cbalkona dahi çıkamadıklarını ve sağlıklarının tehlike altında olduğunu öne sürdü, önlem alınmasını istedi.

Cezaevinin taşınması için imza kampanyası başlatan Menderes Mahalle Muhtarı Çiğdem Çetinsöz, “Sabah çok ağır bir kokuyla uyanıyoruz. Simsiyah bir havada yaşamak istemiyoruz. Bu mahallede yaşayan üç aile KOAH hastalığına yakalandıkları için taşındı. Biz güzel bir Buca istiyoruz. Yıllardır konuşulan taşınma konusuyla ilgili de henüz bir tarih verilmedi. Asıl temennimiz cezaevinin buradan kaldırılması, ama bu mümkün değilse yaşam kalitesi yükseltilsin” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hala bina yapılıyor

Mahalle sakinlerinden Baki Kanıcı da, “Defalarca müracaat etmemize rağmen herhangi bir yanıt alamadık. Yakıtın kalitesiyle ilgili ciddi endişelerimiz var. Çocuklarımızı temiz hava ve temiz doğada yaşatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Sercan Keleş ise “Benim çocukluğum buralarda geçti. Her sene cezaevinin buradan kalkması ümidiyle yaşadık. Hala içeride yeni bina inşaatı sürüyor” dedi.